Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 15 травня 2024
21:10

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Дніпрян навчили виживання під час війни

Дніпрян навчили виживання під час війни

Набридло переживати через війну? Хочете зробити все можливе, аби зберегти життя своїх рідних у випадку виникнення критичної ситуації? Стрільбі та основам виживання – навчають у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ. 21 квітня завершився чотириденний курс для 15 цивільних осіб.

Тренінг розрахований на опанування базових знань з вогневої підготовки та тактичної медицини. Сертифіковані тренери, науково-педагогічні працівники кафедри тактико-спеціальної підготовки факультету підготовки фахівців для підрозділів превентивної діяльності Олена Лопаєва, Артем Плахотний, Анатолій Наточий та Оксана Мислива розповідають, як виживати в умовах бойових дій.

Олександр Шевцов за спеціальністю будівельник, розповідає:

«Про курси дізнався на сайті університету, зателефонував, відразу записався. Зброю раніше в руках не тримав ніколи. Обставини такі, що все може бути. Для цього необхідні знання і здобувати їх варто усім. Сподіваюся, що не знадобиться, але краще бути готовим».
У перші дні вивчали матеріальну частину зброї, заходи безпеки при поводженні з нею, правові підстави застосування, прийоми та правила стрільби.

Водночас під час занять із домедичної допомоги інструктори показують, як зупинити кровотечу, надавати невідкладну допомогу пораненим в умовах бойових дій використовуючи підручні засоби. Слухачі дізнались про недоліки та переваги кожного засобу, помилки, які можуть статись під час маніпуляцій тощо. Також вчилися зупиняти критичні кровотечі, накладати турнікети та проводити серцево-легеневу реанімацію.

Подібні тренінги у навчальному закладі можуть пройти всі охочі здобувачі вищої освіти. Днями завершили підготовку викладачі та студенти Навчально-наукового інституту права та інноваційної освіти у кількості 10 осіб.







Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
45
стихійних сміттєзвалищ ліквідували у Дніпрі за 2022 рік

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті