Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Вт, 11 червня 2024
11:51

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Чоловік підібрав снаряд «Торнадо-С» та загинув

Чоловік підібрав снаряд «Торнадо-С» та загинув

28 квітня 2022 року у Криворізькому районі від ворожого снаряду через необережність загинула людина. Боєприпас здетонував, коли 59-річний чоловік намагався перевезти його на мопеді.

Чоловік отримав численні осколкові поранення та помер на місці.

Не чіпати вибухонебезпечні предмети закликала під час брифінгу в ОВА головний фахівець ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області Дарина Цуркань.

«Це вже 5-й випадок в області, коли люди підриваються, взявши в руки касетні боєприпаси, – наголосила Дарина Цуркань. – Чоловік знайшов снаряд «Торнадо-С» біля села Мала Костромка. Перевозив його на мопеді. Під час руху польовою дорогою елемент здетонував. Стався вибух. Людина загинула на місці».
Відкрито кримінальне провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаним із умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

За словами головного фахівця, касетні боєприпаси можуть вибухнути в будь-який момент.

«Під час обстрілу вони прилітають в поля, на подвір`я, на дахи будинків. Чіпати їх ні в якому разі не можна! Знешкоджувати снаряди мають право лише фахівці. Побачили підозрілий предмет – відразу телефонуйте до Служби порятунку чи поліції – 101 або 102», – підкреслила Дарина Цуркань.
Фахівці ДСНС та поліції продовжують розміновувати території Дніпропетровщини, які обстрілював агресор. З початку війни знешкодили майже 2 тис боєприпасів.


Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
років проіснувала газета "Днепр вечерний" у паперовому форматі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті