Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
13:51

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі через підвищення цін на пальне Держпродспоживслужба разом із поліцією та податковою перевіряють заправки

У Дніпрі через підвищення цін на пальне Держпродспоживслужба разом із поліцією та податковою перевіряють заправки

У Дніпрі через підвищення цін на пальне Держпродспоживслужба разом із поліцією та податковою перевіряють заправки.

У результаті мають зрозуміти, чи обґрунтовані ціни на бензин та дизпальне, розповів Суспільному заступник начальника Держпродспоживслужби області Юрій Тіслейко.

За його словами, від 17 травня уряд скасував регулювання цін на пальне. Але обов’язковим для АЗС лишилося декларування цін.

"Ми будемо перевіряти декларування, тому що деякі оператори не роблять декларування своїх цін – виникає ажіотаж, підвищення цін необґрунтовані. Декларування відбувається таким чином: береться ціна, що була на момент 12 травня 2022 року. Якщо суб’єкт господарювання декларував підвищення цін – штрафні санкції застосовані не будуть. Якщо декларування не було – ми будемо вважати, що це була спекулятивна ціна", – сказав він.

Ці перевірки позапланові, тож співробітників та власників АЗС про них не попереджають. Юрій Тіслейко каже: збираються перевірити кожну заправку в місті.

26 травня представники Держпродспоживслужби розпочали перевірку однієї з АЗС міста. Вона триватиме приблизно десять днів: це час на отримання необхідних документів та їхнє вивчення.

Також Держспоживслужба просить споживачів надсилати скарги у разі виявлення підвищення цін, ненадання касових чеків або відсутності вибору способу розрахунку. Скаргу можна подати через вебресурс служби.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
150
нових ліфтів планують встановити у Дніпрі у 2024 році.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті