Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
13:31

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Фермерка із Дніпропетровщини прихистила 400 корів, коней та собак із зони бойових дій

Фермерка із Дніпропетровщини прихистила 400 корів, коней та собак із зони бойових дій

У селі Зелений Гай під Дніпром на молочній фермі проживають понад 400 врятованих тварин. Коней, собак, птахів, кіз, свиней, кролів та нутрій вивезли з-під обстрілів.

Врятовані коні вже адаптувалися до мирного життя: ласують травою та катають на собі дітей. А ще нещодавно, розповідає волонтерка Тетяна Залевська, боялися підходити до людей.

“За тваринами потрібен догляд. Я їх вичісувала, пестила, бо вони як маленькі діти: дивилися в очі, бо залякані. Іноді, коли пролітали літаки, вони дуже лякалися, я їх заспокоювала”, – говорить Тетяна.
Сімох коней привезли з Харкова за місяць від початку повномасштабного вторгнення. Усі вони раніше катали дітей, деякі навіть дресировані.

Серед них – чорний кінь на ім’я Циган, його вважають справжнім довгожителем. Попри свій поважний вік у 30 років, звір продовжує пустувати. Власниця ферми Євгенія Молчанова каже: Циган заходить до сусідів на подвір’я та з’їдає усе, що знаходить на столах.

Євгенія розповідає: раніше справи з конями не мали, бо тримають молочну ферму. Тож усю інформацію про них довелося шукати в інтернеті. Зараз у господарстві мешкає 860 тварин, і половину з них, за словами працівників, рятували з гарячих точок. Це не тільки коні, а й собаки, кролі, птахи, кози та навіть нутрії.

“Люди евакуювалися, залишали, бо не могли вивезти тварин. От ми зараз роздаємо їх у хороші руки, бажано парно, бо кролі такі товариські”, – говорить працівниця ферми Анастасія Коваль.
На фермі вже мають досвід роботи з тваринами, що пережили війну. Декілька років тому власники прихистили собаку Дашку. У зоні АТО вона потрапила під обстріли.

Щоб прогодувати усіх тварин, щомісяця витрачають понад 150 тисяч гривень. І це попри те, що з їжею допомагають волонтери. Нині на ферму можуть завітати усі охочі – для дорослих вхід коштує 100 гривень, для дітей 50. Гроші йдуть на утримання тварин.




Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
54
довгожителя проживає на Дніпропетровщині. 47 жінок та 7 чоловіків, які відзначили своє 100-річчя.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті