Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 02 червня 2024
02:48

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Дніпропетровщині необхідно мінімум 53 шкільні автобуси

Дніпропетровщині необхідно мінімум 53 шкільні автобуси

Свої шкільні автобуси Дніпропетровщина віддала для евакуації людей з окупованих міст та на потреби ЗСУ та Нацгвардії.

Питання забезпечення Дніпропетровської області шкільними автобусами обговорили під час он-лайн наради за участі першого заступника Міністра економіки України, представників Міністерства освіти і науки, народного депутата та очільники Дніпропетровщини.

Обговорювали питання відновлення економіки держави, виконання державного замовлення і забезпечення областей України (в тому числі Дніпропетровщини) шкільними автобусами.

Як вже було оголошено Кабміном раніше, навчальний рік 2022/2023 має розпочатися офлайн. Зрозуміло, що в умовах воєнного стану це рішення може змінитися. Але завдання представників всіх рівнів влади – створити безпечні умови в навчальних закладах і забезпечити дітей транспортом, який возитиме школярів на уроки. Особливо це важливо для сільської місцевості.

Торік ми разом з Валентином Резніченком почали оновлювати автопарк шкільних автобусів. Було закуплено 29 одиниць. Від початку повномасштабного вторгнення рф в Україну ці автобуси були залучені до процесу евакуації людей з окупованих міст та передані на потреби ЗСУ і Нацгвардії.

На Дніпропетровщині 86 громад, в яких – 53 опорні школи. Враховуючи те, що нині в області проживає понад 66 тисяч дітей внутрішньо переміщених осіб, навантаження на заклади освіти суттєво збільшується. А отже збільшується і потреба в шкільних автобусах. Наразі області необхідно мінімум 53 одиниці.

На сьогоднішній нараді обговорили шляхи реалізації відповідної програми із закупівлі шкільних автобусів та співфінансування з державного та місцевих бюджетів придбання автобусів.

Обласна рада, обласна військова адміністрація наразі працюють над тим, щоб новий навчальний рік розпочався вчасно і діти були забезпечені всім необхідним.


Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
406
будинків ОСББ та ЖБК оновлені у Дніпрі у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті