Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
10:03

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Наскільки безпечні для відвідувачів ТРЦ у Дніпрі

Наскільки безпечні для відвідувачів ТРЦ у Дніпрі

В ексклюзивному розслідуванні "Дніпро Оперативний" з'ясував, як найбільші торгово-розважальні центри Дніпра працюють під час повітряної тривоги, і чи можуть їхні відвідувачі почуватися безпечно.

Після завдання рашистами ракетного удару по торговому центру «Амстор» у Кременчузі, де на даний момент за офіційною інформацією загинуло понад 20 осіб, постраждало близько 60 і досі вважаються зниклими безвісти 40 осіб, з'ясувалося важлива обставина – виявляється, керівництво ТРЦ з 23 червня ухвалило рішення не закривати його на час повітряної тривоги.


Журналісти поцікавилися, як справи на аналогічних об'єктах Дніпра.

В адміністрації «МОСТ-сіті» невідомий чоловік, який відмовився представитися, пообіцяв надати інформацію про роботу центру під час повітряної тривоги та наявність у ньому безпечних приміщень для відвідувачів, але так і не вийшов на зв'язок. Сподіватимемося, що керівництво цього об'єкта відноситься до безпеки відвідувачів більш відповідально, ніж до питання комунікації.


У ТРЦ «Караван» поінформували, що оголошення повітряної тривоги дублюється через гучний зв'язок на території всього центру і відвідувачам пропонується або залишити приміщення, або переміститися до пожежних виходів, де є відносно безпечно і виконується правило «двох стін». Закривати чи ні окремі торгові майданчики – у цьому випадку орендарі самостійно ухвалюють рішення.


Приблизно така ж ситуація спостерігається і в інших ТРЦ з невеликою різницею з огляду на архітектурні особливості будівель. Наприклад, в "Аполло" та "Пасажі" відвідувачам та співробітникам магазинів пропонують спуститися на підземний паркінг. В "Апполо" навіть облаштовано невеликі майданчики з можливістю сісти на стільці, а для дітей за потреби обладнане спеціальне місце. Однак, за словами адміністрації, ці місця не мають попиту, і основна маса людей воліють вийти на вулицю.


У ТРЦ «Вавілон» повідомили, що у них немає адміністратора чи іншого співробітника, в обов'язки якого входить дотримання правил безпеки відвідувачів, і порекомендували звернутися до мережі супермаркетів, що розташований у цьому торговому центрі – там нібито суворо стежать за правилами поведінки під час повітряних тривог.

Не вдалося додзвонитися до ТРЦ "Дафі" та "Neo Plaza". Залишається лише здогадуватися, яким чином там дбають про безпеку персоналу та покупців.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
7
нових регіональних полігонів побутових відходів будуть збудовані до 2027 р. у регіоні

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті