Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Чт, 23 травня 2024
13:57

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

В МВС розповіли, коли українці зможуть вже вільно купувати пістолети

В МВС розповіли, коли українці зможуть вже вільно купувати пістолети
Українці зможуть вже вільно купувати пістолети / фото ua.depositphotos.com

З наступного року українці зможуть вже вільно купувати пістолети, заявив радник міністра внутрішніх справ України Віктор Андрусів.

Про це він написав сьогодні у своєму Telegram-каналі, передає УНІАН.

"Українці дали однозначну відповідь щодо дозволу на вільне володіння зброєю. 70% з опитаних підтримали право на вільне її носіння. Підкреслю, що мова йде саме про пістолет, а не гранатомет чи автомат Калашникова. Міністерство погоджується з рішенням українців, і вже готуються зміни до другого читання законопроєкту", - прокоментував Андрусів.

За його словами, відповідне законодавство буде прийняте впродовж літа- осені. Після цього певний організаційний час запускатимуться відповідні реєстри зброї.

"Можливо будуть внесені додаткові рішення, щоб ми могли зберігати контроль за обігом зброї: перевіряти чия вона, як відбуватиметься процес реєстрації, в які періоди власник зброї має проходити перевірки", - зауважив радник.

Як повідомлялося, 23 лютого Верховна Рада ухвалила в першому читанні проект закону про право на цивільну вогнепальну зброю (№5708).

Законопроектом пропонується визначити поняття права власності на цивільну вогнепальну зброю, а також умови та порядок отримання громадянами України та юридичними особами документів про право власності на цивільну вогнепальну зброю. Крім того, передбачається здійснити класифікацію цивільної вогнепальної зброї; розробити порядок видачі медичного висновку про відсутність медичних протипоказань, які перешкоджають отриманню документа на цивільну вогнепальну зброю.

Серед іншого, пропонується розробити порядок створення та ведення Єдиного державного реєстру цивільної вогнепальної зброї.

3 червня член Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський висловив позицію, що вважає доцільною легалізацію в Україні автоматичної вогнепальної зброї, а не тільки короткоствольної.

Gorod.dp.ua на Facebook.


гость  (10.07.22 22:21): справка для идиотов; есть правомерное применение и неправомерное. в первом случае сколько бы не положил -прав и никакой ответственности. во втором случае даже если просто достал(попугать,вые..нуться) очень большой штраф а уж если применил неправомерно тогда статья ук. только и всего. пья6ые перестрелки это неправомерное применение пложежно тюрьма. почему из-за опасения баранопьяной перестрелки я лишен права применить оружие правомерно. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 2
А надо?  (05.07.22 22:58): Наблюдая последние криминальные события в США и Канаде, связанные с огнестрельным оружием, возникает большой вопрос А НАМ ЭТО ЗАЧЕМ? Война в стране, на руках и так много оружия. Человеческая жизнь, увы, обесценивается. После войны будет много людей с посттравматическим синдромом.
Опрос в Дие длился только неделю. Разве это нормально для принятия такого решения???
И не надо прикрывать всю эту кампанию разговорами о культуре обращения с огнестрельным оружием. Прогнозов что будет дальше никто не сделал.
Явно это не тот путь, по которому должно идти наше общество. Однозначно!
Відповісти | З цитатою
Водитель  (05.07.22 01:09): Украина доказывает на этой войне своё совершеннолетие и дееспособность. Свою независимость.
Владение оружием - это тоже маркер полноценного, взвешенного индивидуума, способного и имеющего инструмент для защиты своей жизни, жизни свои близких и своей Родины. Не зря оружие запрещено давать только психопатам и дебилам.
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 2
Дракон Комодо  (04.07.22 12:24): давно очікував, голосував за... коли робив міг купити, зараз навряд чи..., але справа ще не в "зможуть купити", а в зміні карного закону, в статті № 36, частини №8! коли при явній погрозі життю чи здоров`ю, якийсь дуже завзятий адвокат буде зі шкіри вилазить і доказувати що це було перевищення "самооборони", при цьому "постраждалий" нападав з ясними, не двузначними і словесними погрозами типа " ти покійник", "я тебе вб`ю"... маючи при цьому в руках, биту, ніж, арматуру, трубу... чи при захисті честі-достоїнства, життя ... когось з перехожих сам станеш осудним... то тоді це буде насмішка над добропорядними громадянами... Відповісти | З цитатою
оскал падлы  (04.07.22 11:57): По анонсированой цене купить не готов (при том что в сытой америке пехаль в среднем стоит 500-1000$).

По мнению экспертов, цены на такое оружие будут стартовать от 2-5$ тысяч долларов.
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Василий  (03.07.22 21:58): Это п*ц...
С нашей культурой (точнее с ее отсутсвием) употребления спиртных напитков будем регулярно читать в новостях об очердной "пьяной перестрелке". Хорошо бы в не попасть...
Відповісти | З цитатою
Оксана  (03.07.22 19:16): я в шоке((( и против
каждый будет палить по чем зря(((
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 2
Елена  (03.07.22 18:54): Ох рано, ох рано. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
110
років готелю «Асторія»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті