Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
08:30

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Людмила Кіченок із Дніпра стала третьою в історії України півфіналісткою парного Вімблдону

Людмила Кіченок із Дніпра стала третьою в історії України півфіналісткою парного Вімблдону

Удруге поспіль Україна буде представлена у півфіналі Великого шолома.

Українська тенісистка вперше за 16 років зіграла у чвертьфіналі Вімблдону в змаганнях жіночих пар. За вихід до півфіналу на трав'яному турнірі Великого шолома у Великій Британії боролася дніпрянка Людмила Кіченок, яка виступає в парі з латвійкою Єленою Остапенко.

У чвертьфіналі українсько-латвійський дует, посіяний під четвертим номером, зустрівся з восьмими ракетками турніру – японкою Шуко Аояма й тайванкою Чань Хао-Цін.

Кіченок і Остапенко розпочали матч із поразки в першому сеті з рахунком 4:6: суперницям вдалося зробити брейк у третьому геймі. Проте в другому сеті на корті домінували Людмила та Єлена. Тенісистки двічі обіграли опоненток на їхній подачі й перемогли з рахунком 6:1, перевівши матч у третю партію.

У вирішальному сеті Аояма та Чань зробили ранній брейк і повели 3:0, та в сьомому геймі українка й латвійка зуміли відігратися, оформивши зворотний брейк і скоротивши відставання до 3:4. Проте японсько-тайванський дует знову вийшов уперед, заробивши черговий брейк.

У наступному геймі Кіченок і Остапенко відіграли матчбол на подачі опоненток і під нуль узяли власну, зрівнявши рахунок до 5:5. Згодом українсько-латвійська пара оформила ще один брейк і вийшла подавати на матч за рахунку 6:5. Тенісистки з першого матчпойнта завершили гру на свою користь і заробили місце у півфіналі.

Вімблдон. Лондон (Велика Британія). Парний розряд (жінки). Чвертьфінал.

Шуко Аояма / Чань Хао-Цін (Японія, Тайвань, 8) – Людмила Кіченок / Єлена Остапенко (Україна, Латвія, 4) 6:4, 1:6, 5:7

Що означає перемога Людмили Кіченок

Людмила Кіченок – перша українська тенісистка за 16 років, яка дійшла до півфіналу парного турніру на Вімблдоні. Востаннє це вдавалося українському дуету Юліани Федак і Тетяни Перебийніс, які пробилися до цієї стадії в 2006 році.

Це лише третій випадок в історії, коли представниця України пройшла до парного півфіналу Вімблдону серед жінок. Загалом це сьомий півфінал для українок за всю історію участі в парних сітках мейджорів.

Кіченок удруге поспіль вийшла до 1/2 фіналу на турнірі Великого шолома. Те саме їй вдалося на Ролан Гаррос-2022 – також у парі з латвійкою Єлєною Остапенко.

Це найкращий результат Людмили що на Вімблдоні, що загалом на мейджорах. До цього її особистим рекордом на трав'яному "шоломі" був третій раунд – у 2015 і 2017 роках.

Які українські тенісистки доходили до півфіналу на Великому шоломі

Вімблдон-1999: Олена Tатаркова (у парі з південноафриканкою Маріан де Свардт) – дійшла до фіналу

Ролан Гаррос-2001: Олена Tатаркова (у парі з бельгійкою Жустін Енен)

Вімблдон-2006: Юліана Федак і Тетяна Перебийніс

Australian Open-2008: Альона та Катерина Бондаренко – стали чемпіонками турніру

Ролан Гаррос-2008: Альона та Катерина Бондаренко

Ролан Гаррос-2022: Людмила Кіченок (у парі з латвійкою Єленою Остапенко)

Вімблдон-2022: Людмила Кіченок (у парі з латвійкою Єленою Остапенко) – турнір триває

Єдиний турнір Великого шолома, на якому українки не доходили до півфіналу в жіночих парах, – US Open.

Що відомо

У півфіналі Кіченок і Остапенко зустрінуться з другими сіяними турніру, чешками Барборою Крейчиковою й Катержиною Сіняковою.

Окрім Людмили Кіченок, в парній сітці цьогорічного Вімблдону грала її сестра-близнючка Надія. У парі з румункою Ралукою Олару вона дійшла до третього кола.

Ще одна українка Марта Костюк у парі з чешкою Терезою Мартінцовою зупинилася в другому раунді. Ангеліна Калініна з румункою Іріною Беґу вилетіла в першому колі.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
7
нових регіональних полігонів побутових відходів будуть збудовані до 2027 р. у регіоні

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті