Десятеро жителів Дніпропетровщини стали Заслуженими донорами України. Кожен з них здавав кров понад сотню разів. Відзнаку отримав й 62-річний Сергій Красуля.
Суспільному чоловік розповів, що здає кров вже більше 35-ти років.
"Прийшло розуміння того, що кров потрібна постійно. У лікарнях не буває пустих ліжок: хтось виписується, хтось приходить. А нині — то взагалі. Кров у лікарні ніколи не зайва", — говорить дніпрянин.
Сергій — Почесний донор з 2008 року, тепер став й Заслуженим. Має 135 донацій.
Кров чоловік здає раз на два місяці. Напередодні здачі не їсть деякі продукти.
"Масло не можна, сир, молочні продукти, тому що буде хільоз. Хільоз — це буде мутна плазма, вона нікуди не піде, і тромбоцити теж", — пояснює донор.
Сергій Красуля також не їсть м`ясо, проте, говорить, це не пов'язано зі здачею крові. Масло та тістечка іноді собі дозволяє. У чоловіка перша позитивна група крові.
Нині на Дніпропетровщині Заслужених донорів — 34, та понад десять тисяч Почесних. Щоб отримати таку відзнаку, потрібно кров та компоненти здати безкоштовно більше ста разів.
Автор: Ірина Руденко, Анастасія Галасюк
Gorod`ській дозор | |
Фоторепортажі та галереї | |
Відео | |
Інтерв`ю | |
Блоги | |
Новини компаній | |
Повідомити новину! | |
Погода | |
Архів новин |