Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
06:19

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Як дніпряни перетворили у казковий готель-хмарочос у Тбілісі

|«« «« »» »»|

Височений готель «Пульман» став новим символом столиці Грузії та набув нового вигляду завдяки фахівцям із Дніпра.

Навіть під час війни дніпровські майстри світла з фірми «Експолайт» продовжують реалізовувати найцікавіші ідеї у багатьох країнах світу.

Їх черговим проектом стало чудове підсвічування багатофункціонального комплексу з готелем вищої категорії «Пульман» у Тбілісі.

Підготовка до реалізації цієї сміливої ​​ідеї розпочалася ще минулого, мирного року, про що розповідав Міський сайт.

І ось тепер можна насолодитися плодами праці грузинських архітекторів і дніпропетровських майстрів світу.

Про це творець та арт-директор фірми «Експолайт» Микола Каблука розповів таке:

«Я нарешті можу привітати колег, наших замовників та команду Expolight з офіційним відкриттям Axis Towers • აქსის თაუერსი — багатофункціонального комплексу у столиці братній Грузії — Тбілісі. Нам дуже приємно бути причетними до знакового об'єкта, який уже став не лише найвищою будівлею, а й сучасним символом старого міста. Довести такий проєкт до результату — дуже важкий, відповідальний та цікавий шлях, наче народження дитини.

Супервідома світова сітка PULLMAN — знаковий для нас об’єкт, який має вигляд двох скручених один назустріч одному хмарочосів, своїм крутим силуетом виділяється серед всієї архітектури міста.

В Axis Towers ми працювали над кількома цікавими об’єктами, про кожен з яких можна розповідати окрему історію. Перший — це лобі з підвішеною реплікою скелета кита з інтегрованим світлом. Фішка в тому, що завдяки грі світла та тіні, ми розмножили його складну форму плавними динамічними тінями на стелі, розташовуючи джерела світла з різних напрямків.

Також дуже багато тонких світлових експериментів проводили зі стіною, створеною зі скляної цегли, настільки захоплюючись улюбленим процесом, що охоронцеві доводилося нас проганяти.

З замовниками та їх проектувальниками ми розробляли комплексний світловий дизайн для загального простору комплексу — ресторану Sky bar, який знаходиться на найвищій точці Тбілісі. Для нього були спеціально створені кілька світлових сценаріїв, орієнтованих на зміну часу діб та функцій простору.

А найособливіша деталь – наші світильники з інноваційними джерелами світла із OLED-матрицями нового покоління, які вважаються одними з найбезпечніших і дружніх до людей серед інших штучних джерел світла.

Вітаємо всіх, хто був причетний до створення такого грандіозного об’єкту! Вважаємо це перемогою! Але ми віримо, що ці маленькі перемоги наближають нас до головної перемоги — звільнення українсько-грузинського народу від окупації».

Фото зі сторінки Миколи Каблуки.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
154,5
млн грн містянам на відновлення житла, яке постраждало від ракетних обстрілів, виплатив Дніпро у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті