Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 05 червня 2024
05:28

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Дніпрянин Михайло Кохан пройшов у фінал Мультиспортивного чемпіонату Європи-2022

Дніпрянин Михайло Кохан пройшов у фінал Мультиспортивного чемпіонату Європи-2022
AP

У фіналі метання молота друге Євро поспіль буде представник України.

На Мультиспортивному чемпіонаті Європи-2022, що триває в німецькому Мюнхені, завершилася кваліфікація легкої атлетики в метанні молота серед чоловіків. Україну в цій дисципліні представляли два спортсмени, зокрема Михайло Кохан із Дніпра.

Для виходу до фіналу необхідно було виконати кваліфікаційний норматив – 77.5 метра – або ввійти до 12 найкращих за підсумком виступів двох груп. Спортсмени мали на це по три спроби.

Лідер збірної України у метанні молота Михайло Кохан виступив у групі В. Він уперше брав участь у дорослому чемпіонаті Європи. Найкращий результат сезону (78.83) українець показав на чемпіонаті світу в Юджині, де посів сьоме місце. Його ж рекордом є 80.78 м (2021).

У стартовій спробі на чемпіонаті Європи Кохан метнув молот на 75.08 метра, а в другій покращив результат на 40 см – 75.48. В останній спробі атлету вдалася виконати норматив – 77.85 м,, показавши четвертий загальний результат, та гарантувати собі місце у фіналі.

Це другий поспіль чемпіонат Європи, на якому Україна буде представлена у фіналі чоловічого метання молота. У 2018-му це вдалося Глібу Піскунову, який врешті посів сьоме місце.

Що відомо

Михайло Кохан – 21-річний український метальник молота, який представляє Дніпропетровську область. Чемпіон світу U18 (2017), чемпіон Європи у вікових категоріях U20 (2019) і U23 (2021), а також переможець юнацьких Олімпійських ігор-2018.

Для Кохана Євро-2022 - другий поспіль великий міжнародний турнір після чемпіонату світу в Орегоні. І на відміну від ЧС-2022, конкуренція для українця на Євро є тією ж, що і на світовій першості: поляки Павел Файдек та Войцех Новіцкі, норвежець Ейвін Генріксен, француз Кантен Біго та угорець Балаш Генсе.

Завтра, 18 серпня о 21:10, відбудеться фінал серед чоловіків у метанні молота.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
років проіснувала газета "Днепр вечерний" у паперовому форматі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті