Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 03 червня 2024
11:46

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

За майже місяць обстрілів у Марганці загинули 10 людей, пошкоджено понад 200 квартир і будинків

За майже місяць обстрілів у Марганці загинули 10 людей, пошкоджено понад 200 квартир і будинків

За майже місяць обстрілів російської армії у місті Марганці, що на Дніпропетровщині, загинули 10 людей, четверо були поранені. Пошкоджені понад 200 квартир та приватних будинків, повністю зруйновані – 14.

Про життя під постійними обстрілами журналістам розповіли місцеві жителі.

Війська РФ обстрілюють Марганець з тимчасово окупованого Енергодару з 27 липня. Б’ють з "Градів", "Ураганів" та ствольної артилерії.

Будинок Тетяни та Леоніда потрапив під обстріл вдень 19 серпня. Тоді п’ять снарядів з російської ствольної артилерії прилетіли у житлові квартали Марганця.

Тетяна розповідає: була вдома разом з чоловіком, двома доньками та 8-місячним онуком.

"Вибух, усе у пилюці, шматки летять, цегла, шифер, все скло попадало, пробило весь паркан. Диво, що стояла машина у дворі, якби не було її, то нас би теж вже не було", — говорить жінка.
Через обстріл Марганця у ніч на 21 серпня в місті пошкоджене кладовище. Російські війська поцілили по могилах зі ствольної артилерії.

Усього у Марганці пошкоджені 67 приватних будинків та 150 квартир, ще чотири будинки та 10 квартир зруйновані. Обстріли зачепили чотири школи, дитячий садок, лікарню та центр надання соцпослуг. Зі зруйнованих квартир та приватних будинків людей відселили у вільні приміщення.

"Зараз ми все за кошти міського бюджету ремонтуємо. Будемо починати ремонт тих будівель, у яких вивалилися блоки. Це наш садок, квартири й будинки", — розповів міський голова Марганця Геннадій Боровик.
У місті безперебійно працює система оповіщення про загрозу артобстрілу та ракетного удару, каже міський голова. Однак жодного надійного укриття тут немає.

"Сертифікованих бомбосховищ нема. Люди ховаються у своїх домівках, підвалах", — каже він.
За словами Геннадія Боровика, з міста евакуювалися близько 10 тисяч людей, це четверта частина жителів. Виїхати можна на власному автотранспорті, міжміських автобусах та безкоштовних евакуаційних потягах.

У Марганці створили центр допомоги жителям, які вирішили виїхати. Волонтери бронюють місця у потягу та надають житло для тимчасово проживання. Звертатися можна за номером 095 913 51 85.





Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
13,5
млн грн фінансової допомоги для поліції Міськрада виділила у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті