Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Чт, 23 травня 2024
20:48

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Чи очікувати чергового зростання цін на Дніпропетровщині

Чи очікувати чергового зростання цін на Дніпропетровщині

Більшість українців турбують нагальні проблеми зростання цін, прогноз їх подальших змiн, соцiальне забезпечення, валютний курс. Й, взагалі, перспективи виживання в критичних умовах воєнного часу. Тож коли ж чекати подорожчання?

Про це Відкритому розповіла економічна експертка, доцентка Українського державного хіміко-технологічного університету Марина Іванова.

Стосовно рiвня і динаміки змiн споживчих цін згідно офіційної статистики, ми бачимо адекватне підтвердження дійсності: з початку року ціни в середньому зросли на 18%, а в розрізі окремих товарних груп (фрукти, овочі, паливо та мастило) майже в півтора – два рази.

«Щодо очевидного прогнозу по товарній групі «Молоко, сир, яйця» на сьогодні ціни майже не змінилися, проте восени варто очікувати їх сезонного підвищення. В категорії «Одяг, взуття» фіксується навiть зниження цiн. «Побутова техніка» зросла у вартості на 14%. Тобто, менш ніж на продукти харчування. Підвищення ціни на хліб є середнім та становить 24%, це не є критичним показником», – розповіла економічна експертка, доцентка Українського державного хіміко-технологічного університету Марина Іванова.

Але ж не хлібом єдині. Вагома стаття наших витрат – це комунальні послуги.

«І в цьому, можу сказати, відчувається підтримка держави і Уряду. Мається на увазі нещодавно підписаний закон №2479-IX, яким вводиться мораторій на пiдвищення тарифів на комунальні послуги для населення на час бойових дій і на пів року після їх завершення (від 18.08.22). Тобто, комуналка у ціні не зросте, ми всі на це сподіваємося», – додала експертка.

Щодо валютного курсу, за словами Марини Іванової, він тримається на тому рiвнi, який дозволяє «Фiнансовий ленд-лiз» вiд наших союзників. Забезпеченість громадян нагальним продуктами харчування і товарами є не тільки запорукою лояльності до державної політики і дій Уряду, а й гарантією соціальної стабільності в суспільстві.

Цілі війни, які росія розраховувала досягнути, в суспільстві – не спрацьовують. Адже, з урахуванням всього становища в Україні наша економіка тримається гідно завдяки в тому числі українцям.

Gorod.dp.ua на Facebook.


конечно не существенно  (26.08.22 12:09): про овощи забыли... Відповісти | З цитатою
Гость  (26.08.22 09:34): Доставка воды подорожала , коммуналка повысилась на 30% а наши городские власти утверждают что ничего не повышается. Врут и не краснеют. Брехливые дармоеды. Відповісти | З цитатою
Олег  (25.08.22 22:30): С такими экспертами нам врагов не нужно... В время чтения этого бреда идёт кровь из глаз. Рейтинг химико- технологического университета стремительно идёт на дно... Відповісти | З цитатою
не понятно  (25.08.22 21:22): что значит "ждать ли роста цен на Днепропетровсщине"? Это чтобы люди думали, что цены растут тут локально по области, а не в пределах страны? В Киевской области написшем "ждать ли роста цен на Киевщине", в Житомирской - "ждать ли роста цен на Житомирщине" и так далее?
И что значит "Повышение цены на хлeб является средним и составляет 24%, это не является критическим показателем"? А также "Однако, не хлeбом единым." Менее цинично не могли написать?
Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Відео моменту: у Дніпрі на проспекті Яворницького чоловік нападав на жінок та бив їх, постраждали щонайменше троє (15)

•  Хто цей чоловік, який бʼє жінок у центрі міста? (11)

•  Таємниці Дніпра: «Будинок спеціалістів» або «Сачок» (8)

•  У Дніпрі за тиждень накладено понад 2300 штрафів за порушення правил паркування (7)

•  Смертельна ДТП у Дніпрі: на Набережній Перемоги Geely врізалася в бетонний стовп (з'явилося відео моменту) (6)

•  На цьому тижні було видано 10-тисячний іпотечний кредит єОселя: чи актуально це для Дніпра (6)

•  Головний тренер «Дніпра-1» Юрій Максимов: 70% хлопців домовились з іншими командами (6)

•  Відео моменту ДТП: у Дніпрі на кільці на Набережній Перемоги BMW перекинувся декілька разів та зніс стовп (5)

•  Українці стали вдвічі більше купувати вживані авто з США: топ моделей (5)

•  З 1 липня у Дніпрі суттєво зростуть ціни на заправках (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
95
років театру ДраміКом

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті