Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
16:47

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Яких збитків обстрілом рашистів завдано історичній спадщині Дніпра?

|«« «« »» »»|

Оприлюднено перші результати пошкоджень історично цінних будівель, які постраждали внаслідок ракетного удару ворога по Дніпру в ніч із 10 на 11 вересня.

Міський сайт уже повідомляв про те, що внаслідок цієї підлої атаки було частково зруйновано стару будівлю торгових рядів Троїцького ринку та пошкоджено десятки будинків у районі вулиць Святослава Хороброго, Троїцької, Короленка та інших.

Фахівці управління з питань охорони культурної спадщини Дніпровської міськради зайнялися фіксацією збитків, завданих цінним будинкам міста. І закликали жителів Дніпра повідомляти про подібні факти, відомі городянам.

Учора ввечері начальник згаданого управління Надія Ліштва поділилася першими результатами зафіксованої шкоди:

«Попередньо обстежено історично-цінні будівлі, що постраждали від ракетного обстрілу. На ряді будівель, в тому числі пам’ятках культурної спадщини, виявлено новоутворені тріщини (всередині та зовні), вибито віконні шибки, в окремих приміщеннях пошкоджено стелі».

Водночас залишається не зовсім зрозумілою історія із зруйнованим ракетою об'єктом. Раніше він належав до категорії «Щойно виявленого об'єкта культурної спадщини міста». Але потім його чомусь перевели до розряду просто цінної забудови.

Ось що про це пише Надія Ліштва:

«Троїцькі торгові лавки…

Щойно виявлений об’єкт культурної спадщини за історико-архітектурним опорним планом 2007 року, за новим чомусь проста історична забудова».

Нагадаємо, що буквально кілька тижнів тому було оприлюднено плани інвесторів щодо будівництва на місці Троїцького ринку нового багатофункціонального комплексу «Новотроїцький». Докладніше про це можна прочитати у наступній статті Міського сайту.

Фото зі сторінки Надії Ліштви.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
54
довгожителя проживає на Дніпропетровщині. 47 жінок та 7 чоловіків, які відзначили своє 100-річчя.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті