Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 01 червня 2024
22:06

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі пішов з життя заступник генерального конструктора КБ «Південне» Олександр Макаров

У Дніпрі пішов з життя заступник генерального конструктора КБ «Південне» Олександр Макаров

3 листопада відійшов у кращий світ Олександр Леонідович Макаров - заступник генерального конструктора з питань створення і експлуатації космічних апаратів, супутникових систем ДП «КБ «Південне».

За 2 дні йому мало виповнитися 73 роки, повідомляє «Спейс-Інформ».

Олександр Леонідович народився 5 листопада 1949 року в Дніпропетровську.

Закінчив Дніпропетровський державний університет. З 1967 року працював на ВО «Південмаш», де пройшов шлях від слюсаря до начальника контрольно-випробувальної станції (1983–1987), заступник начальника цеху випробувань ракет та ракет-носіїв (1987–2000).

З 2000 року – начальник відділу, з 2005 року – головний конструктор КБ «Південне».

Брав участь у впровадженні автоматизованої системи контролю бортового вимірювання комплексу ракети-носія «Зеніт–2», у підготовці та проведенні пусків ракет за програмою «Морський старт».

З 2014 року Макаров – заступник Генерального конструктора з питань створення та експлуатації космічних апаратів, супутникових систем, контрольно-вимірювальних та інформаційних засобів ракетно-космічного та наземного сегментів.

Нова посада ставила нові завдання та давала нові можливості для втілення своїх ідей. А ідей було багато. Ось лише короткий перелік: розвиток бортових та наземних радіоелектронних та обчислювальних засобів, обґрунтування нових принципів навігації та управління польотом, створення вітчизняної авіоніки з метою підвищення конкурентоспроможності української ракетно-космічної техніки на міжнародному ринку та ін.

Для реалізації цих завдань Макаров доклав чимало зусиль щодо створення в КБ «Південне» багатофункціонального випробувального центру для відпрацювання навігаційних систем, систем керування та датчикової апаратури.

Кандидат технічних наук (2007). Лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки (2002). Академік МАА.

Прощання з Олександром Леонідовичем відбудеться у п’ятницю, 4 листопада, з 12.00 до 13.00 у ритуальній залі СБЛ №1 (вул. Титова, 29).








Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
років палацу культури «Шинник»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті