Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Чт, 16 травня 2024
22:41

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпропетровській філармонії відбувся яскравий концерт

У Дніпропетровській філармонії відбувся яскравий концерт

На ньому слухачів знайомили із шедеврами світової спадщини та творами української класичної музики.

Незважаючи на війну та регулярні відключення світла, центри культури у Дніпрі продовжують працювати. І цим дарують радість та віру в краще тим глядачам та слухачам, які знаходять можливість їх відвідати.

У цьому ряду – Дніпропетровська філармонія імені Когана.

Тут відбувся чудовий концерт, у якому пролунали твори укаринських та зарубіжних композиторів.

Концерт відвідала відома дослідниця культурного життя Дніпра Ірина Семенчук, поділившись такими враженнями:

«Нарешті в нашому місті з'явився оркестр европейського рівня.

Він залюбки може конкурувати з кращими оркестрами Німеччини і давати концерти на престижних світових майданчиках. Я не шуткую і не перебільшую. Вчорашній концерт під орудою Дмитра Логвіна в 10001 раз це доказав. Справжнє відродження нашого улюбленного оркестру бачили, а верніші чули усі присутні в залі.

Титанічну роботу зробив і продовжує робити в цьому напрямку директор філармоніїОлександр Хасапов. Маючи вищу музичну освіту, пан Олександр відразу може відокремити зерна від полови стосовно виконавчого рівня і слухач це добре відчуває прийшовши на концерт.

Крім того, мабудь, вже усі пооцінювачи симфонічної музики побачили аж трьох диригентов, які працюють з нашим оркестром на постійній основі. А ми, слухачи, маємо можливість вибрати того чи іншого , який нам більш зрозумілий та близький.

Та повертаючись до вчорашнього концерту хочу зазначити, що всі три твори прозвучали на такому рівні, коли ти вже вдома, а все ще не можешь опанувати себе.

По - перше, велика подяка за Левко Колодуба. Ми зовсім не знаємо нашу українську класику! Страшно! І тому сльозне прохання включати якомога більше творів нашіх композиторів.

Шедевріальне виконання другокурсником Дніпропетровської академії музики ім.. Глінки Антоном Бондаренко Концерту №1 для фо-но з оркестром Ференца Ліста заслуговує самих високих похвал. На жаль, у вільному доступі нема записів славнозвісної Хатії Буніатішвілі, коли вона вчилась на другому курсі. Я мала змогу прослухати ( у запису), вона ТОДІ була слабіша. І тому, Антоне, bravo bravissimo.

І, нарешті, Йоганнес Брамс завершив концерт. Вельми потужно! Господи, допоможи повернутися на землю і прийти до тями.

Красно дякую УСІМ, завдяки кому я ще перебуваю у світі, де панують звуки та гармонія. З нетерпінням чекаю концерту в наступну неділю».

Фото Ірини Семенчук.




Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
154,5
млн грн містянам на відновлення житла, яке постраждало від ракетних обстрілів, виплатив Дніпро у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті