Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
04:59

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі розробили торшер, який може малювати світлом

У Дніпрі розробили торшер, який може малювати світлом

Перша партія інноваційних приладів вирушить до Дубаї, де стане частиною найновішого житлового та готельного комплексу преміум-класу.

Дніпровські майстри світла із фірми «Експолайт» не перестають дивувати своїми розробками. Незважаючи на війну, цього року «Експолайт» реалізував цілу низку сміливих проектів у багатьох країнах світу та отримав кілька міжнародних нагород. Про це регулярно писав Міський сайт.

Нова технологія цієї фірми не дуже велика за розміром. Це інноваційний торшер, у якому застосовані найновіші технології. Окрім інших переваг цей торшер вміє ще й малювати світлом. І допоможе своєму власнику стати справжнім світловим художником.

Не дивно, що першим замовником партії цих чудо-світильників став новий комплекс преміум-класу у Дубаї.

Ось що про це розповів засновник та арт-директор фірми «Експолайт» Микола Каблука:

«НАРЕШТІ ГОТОВИЙ НАШ АВТОРСЬКИЙ ТОРШЕР!

Торшер дизайну та виробництва лабораторії Expolight був розроблений для професійних світлових рішень. Перша партія цих українських красенів ось-ось відправиться в Дубай в топовий об’єкт від Zaha Hadid Architects – The Opus, щоб прикрасити опен спейс тіньовими ефектами. Це житловий та готельний комплекс преміум-класу в престижному районі Business Bay у центрі Дубая, поряд з Burj Khalifa та Dubai Mall, а також єдиний хмарочос у Дубаї, створений за проектом легендарної Захи Хадід.

Суть цього торшеру в тому, що кожен може стати справжнім світловим митцем та малювати світлом: окремо обирати тип модуля, переміщувати його вертикально та горизонтально, вище і нижче, щоб підкреслити тіні від оточуючих елементів інтер’єру. Подібно художникам, ми можемо обирати різні пензлі, світлові – тонкі, широкі, різного кольору та розташування. Змінний фільтр може бути доповнений тіньовим трафаретом для створення неповторного ефекту природних тіней. А може бути замінений на скляний фільтр, який буде створювати ефект води.

Світильник схожий на звичайний торшер, але є справжнім професійним інструментом: завдяки цифровому димеру кожен з елементів може димуватися незалежно один від одного, підлаштовуючись під атмосферу часу доби. Цей інструмент народився з нашої філософії розуміння світла, і ми раді, що серія цих світильників, що зараз вже на виході, зовсім скоро роз’їдеться в різні куточки світу.

Продовжуємо нести світло та Український креатив світу».

Фото зі сторінки Миколи Каблуки.



Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
69
сиріт з Дніпропетровщини отримали кошти на придбання власного житла у 2022 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті