Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
13:18

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Естонія відправляє дрони українським військовим

Естонія відправляє дрони українським військовим

Придбає та передає нашим військовим дрони Благодійний фонд «Herojam Slava», однією із засновниць якого стала чудово відома мешканцям Дніпра Яніка Меріло.

Містяни пам'ятають Яніку по роботі у Дніпровській міськраді.

Кілька років тому вона повернулася до Естонії, але не перериває зв'язку з Україною та нашим містом. З початком Великої війни Яніка мобілізувала для допомоги нашій країні та нашому місту багатьох жителів Естонії.

Розповідав Міський сайт і про фонд Herojam Slava. Він збирає кошти та закуповує необхідну техніку для наших військових. Допомагає мешканцям постраждалих від обстрілу ворога міст нашої області.

З жовтня 2022 року фонд збирав в Естонії кошти на купівлю дронів для наших військових. І ось постачання цієї літаючої техніки почалися.

Про це Яніка Меріло розповіла таке:

«Великі друзі України, народний депутат Marko Mihkelson і посол Естонії Kaimo Kuusk передали головi Держспецзв’язку генералу Юрію Щиголю до "Армії Дронiв" перші 9 безпілотників від народу Естонії.

Це дрони, які передали до Армії через нашy "Herojam Slava" естонці та наступні 10 відправляю на днях. Це, зрозуміло, лише почaток.

В жовтні нашa "Herojam Slava" зібрала 385 000 євро від 1 300 громадян і компаній в Естонії та IT-компанії ELEKS на придбання двох дронiв Threod для CCO, які можуть бути використaні для спостереження та коригування вогню також для HIMARS».

Фото Яніки Мерило.



Тема: АТО - ООС
Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
110
років готелю «Асторія»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті