Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
22:07

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

КСУ скасував дискримінаційну норму для педагогів-пенсіонерів

КСУ скасував дискримінаційну норму для педагогів-пенсіонерів
Фото: classpic

Робота вчителів-пенсіонерів виключно на основі трудових договорів не відповідає Конституції, заявили у КСУ.

Конституційний суд України (КСУ) визнав норму закону Про повну загальну середню освіту про роботу вчителів-пенсіонерів винятково на основі трудових договорів такою, що не відповідає Конституції. Судова інстанція тепер скасувала цю норму. Про це повідомляє прес-служба КСУ, пише Корреспондент.net.

Відповідно до оскаржуваної норми, педагоги державних і комунальних закладів загальної середньої освіти, які досягли пенсійного віку і яким виплачується пенсія за віком, працюють на основі трудових договорів, що укладаються строком від одного до трьох років.

"Цей припис призвів до поділу педагогічних працівників на дві категорії та створив умови для дискримінаційного підходу до однієї з них, а саме поставив у нерівне становище тих освітян, які досягли пенсійного віку та отримують пенсію", – сказано у повідомленні.

КСУ визнав абзац третій частини другої статті 22 Закону України Про повну загальну середню освіту таким, що не відповідає Конституції України.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Чёрный Блин Комом  (08.02.23 07:15): А Конституція то певно книжка лише про лікарів, вчителів та поліцейських? Не про нас, звичайних громадян Украіни? Відповісти | З цитатою
Тофик Бэй  (07.02.23 17:56): ... и кто их теперь примет назад по бессрочному трудовому соглашению? Про извинения речь не идёт вообще, а про привлечении к ответственности виновных - в частности. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
1,2
млн. нових дерев висадять на Дніпропетровщині

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті