Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
21:03

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Усіх жуків Дніпропетровщини зібрали під однією обкладинкою

Усіх жуків Дніпропетровщини зібрали під однією обкладинкою

Опубліковано монографію дослідника, наукового співробітника кафедри зоології ДНУ Олександра Сумарокова, в якій представлено всю різноманітність цих комах.

Незважаючи на Велику війну, наукове життя у Дніпрі не зупиняється.

Підтвердженням цього стала нова наукова праця наукового співробітника кафедри зоології ДНУ Олександра Сумарокова про видове розмаїття жуків Дніпропетровщини.

Про це у групі Біофак ДНУ детальніше розповів Олександр Жуков:

«Опублікована монографія Олександра Михайловича Сумарокова «Видове різноманіття та еколого-функціональна характеристика жуків(Insecta: Сoleoptera) Дніпропетровскої області»

Монографію присвячено дослідженню видового різноманіття та еколого-функціональної характеристики жуків Дніпропетровської області, які мешкають в умовах агробіоценозів, степових балок, полезахисних лісосмуг та їх узбіч, а також в лісових біогеоценозах. На підставі характеристики двох періодів: 1-й – період інтенсивного застосування пестицидів (1983–1989 рр.) і другий – період значного (у 10–12 рази) зменшення обсягів пестицидного навантаження (1999–2005 рр.) показано, що в умовах, які склалися в другому періоді, відбулося збільшення як кількості видів так і їх чисельності. На цій підставі обґрунтовано відновлення біотичного потенціалу агроценозів і здатність природних комплексів хижих жуків у багатьох випадках до ефективної регуляції чисельності шкідливих видів фітофагів без додаткового застосування отруйних хімічних сполук.

Для працівників природоохоронних установ, спеціалістів з захисту рослин, наукових працівників, студентів, аспірантів і викладачів вищих і середніх навчальних закладів».

Безкоштовно ознайомитись з цією роботою можна за наступним посиланням.

На цій праці Олександр Михайлович Сумароков не зупиняється. У його планах – дослідження видової різноманітності жуків сусідніх регіонів та, зокрема, Полтавщини.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Судья Дред  (16.02.23 12:56): Любопытно)) даже фото жучил есть)) Відповісти | З цитатою
жуковед  (16.02.23 12:27): а я привык жуков собирать под тапком Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
7
нових регіональних полігонів побутових відходів будуть збудовані до 2027 р. у регіоні

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті