Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 01 червня 2024
15:03

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Річниця великої війни: Юлія Дмитрова розповіла про 24 лютого та волонтерський рух Дніпра

Річниця великої війни: Юлія Дмитрова розповіла про 24 лютого та волонтерський рух Дніпра

Зранку 24 лютого у Дніпрі кожен другий прокинувся волонтером. Робити коктейлі Молотова, шити форму для військових та збирати речі для переселенців. Всі обрали свій фронт роботи. За 365 днів великої війни волонтерський рух масштабувався та розвивався. Сьогодні це – надійний тил нашої армії.

Директорка фонду «TAPS-Ukraine» та голова Координаційного штабу волонтерів Дніпра Юлія Дмитрова поділилася з Відкритим згадками про 24 лютого та розповіла, як розвивався волонтерський рух протягом року.

Починаючи від маскувальних сіток й закінчуючи парамобілями. Завдяки в тому числі волонтерам України, на сьогодні захисники та захисниці тримають фронт. Юлія Дмитрова займається волонтерством ще з 2014 року, коли війна в Україні була локальною. За її словами, тоді це була «розминка».

«Цей рік показав мені – на що я спроможна, що можу витримати, і де можу бути кориснішою та ефективнішою. Це рік випробувань на міцність. 24 лютого я прокинулася о 4:45, бо мене розбудив чоловік, який почув якісь гучні звуки. Через другий вибух наш будинок здригнувся, бо ми мешкаємо біля аеропорту. Потім я вже прочитала про якусь «спецоперацію росії». Ми хаотично зібралися. Для мене було єдине бажання, аби виїхали діти, бо тоді я була б спокійна. Це завдання взяв на себе чоловік. Потім він повернувся. Ми відразу знали, що попри все залишаємося у Дніпрі та повинні допомагати. Коли діти були у більш менш відносній безпеці – я почала збирати команду», – розповіла Юлія Дмитрова.

На сьогодні Координаційний штаб волонтерів Дніпра працює за багатьма напрямками. 200 людей знаходяться у штабі допомоги постійно. 3 з половиною тисячі волонтерів – у резерві. З ними, при потребі, ми зв’язуємося через телеграм-канал.

«Якщо говорити про запити сьогодні, то для військових у нас вистачає продуктів харчування та засобі гігієни. Амуніцію Міноборони надає. Що стосується евакуаційного транспорту (це не лише швидкі), це й позашляховики, пікапи, які є витратним матеріалом. Також хочу звернути увагу людей на дрони та БПЛА для аеророзвідки. Кожній військовій частині потрібен запас дронів. Це теж втрачається часто в бою. Тобто, потрібна техніка. Давайте робити саме на це донати!», – наголосила волонтерка.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
54
довгожителя проживає на Дніпропетровщині. 47 жінок та 7 чоловіків, які відзначили своє 100-річчя.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті