Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
06:08

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Як позбутися глистів

Як позбутися глистів

Глистами називають черв'яків, які паразитують на інших живих істотах, зокрема рослинах, тваринах та людях. Навіть у XXI столітті проблема гельмінтозу (наявність глистів в організмі) спостерігається у багатьох людей, незалежно від їхнього роду занять та достатку. Допомогти у лікуванні можуть таблетки від глистів. Але які необхідні саме вам і де дізнатися наявність потрібного препарату? Давайте з`ясуємо.


Лікування гельмінтозу

При перших симптомах появи глистів, які включають відчуття постійного нездужання, нудоту, підвищений апетит або його повну відсутність, болі в животі, розлад шлунка, зменшення маси тіла, слід відразу ж звернутися до лікаря. Не варто займатися самолікуванням, оскільки є кілька видів гельмінтів, позбавлення яких може відрізнятися. Найчастіше терапевти чи лікарі-педіатри призначають такі препарати:

  • протигельмінтні таблетки, що вбивають паразитів;
  • антигістамінні препарати для захисту від алергії;
  • залізо, вітамін B12 та фолієва кислота, які допоможуть при анемії;
  • ентеросорбенти, які допомагають позбавитися шкідливих речовин, що з'явилися в результаті знаходження черв'яків в організмі;
  • пробіотики;
  • гепатопротектори, які захищають печінку від дії лікарських препаратів.

Список препаратів може бути досить значним, тому пошуки необхідних ліків стануть непростим заняттям. Допомогти цьому може медична інформаційна система «Аптека 9-1-1». Тут ви знайдете адреси аптечних мереж вашого міста, дізнаєтесь графік роботи необхідної аптеки та наявність препаратів. Ви також можете порівняти вартість таблеток від глистів та замовити їх доставку.

Чи можна вилікувати гельмінтоз народними засобами

Відповідь на це питання однозначна – ні! Ви можете запобігти розвитку хробаків-паразитів на ранній стадії, але позбутися гостриків, ціп'яків або аскаридів не вийде. Що стосується продуктів, то на сьогодні доведено позитивний вплив гарбузового насіння на процес позбавлення від глистів. Однак їх вживають лише на додаток до лікарських препаратів, а не замість них. Пам'ятайте, що швидше ви звернетеся до лікаря, тим легше і дешевше буде лікування.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
16,9
млрд грн - бюджет Дніпра на 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті