Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
02:43

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Мешканці Придніпровська мітингували під прокуратурою проти вирубки їхнього лісу

Мешканці Придніпровська мітингували під прокуратурою проти вирубки  їхнього лісу

У Дніпрі 6 березня під стінами районної прокуратури жителі масиву Придніпровський влаштували акцію, аби привернути увагу до справи щодо вирубки лісу, яку тут розглядають. Учасники акції тримали плакати із закликами захистити ліс. Вони розповіли, що не бачать жодних зсувів у справі.

"Ми зібралися на акцію проти вирубки лісу, тому що відкрита кримінальна справа, але дуже повільно вона просувається. Ми не маємо доступу до документів. Хочемо, щоб були покарані все ж таки відповідальні особи, які допустили вирубку", — каже учасниця акції Тетяна.

За словами організаторки акції Ольги Орєхової, замовляли незалежну експертизу зрубаних дерев. Загалом у лісі зрубили 210 дерев п'ятнадцяти видів, з них 45 – вільхи, які занесені у Червону книгу області.

"Вже пройшов четвертий місяць з того моменту, і ми не бачимо жодних зсувів у справі. Наскільки нам відомо, то взагалі не висунуто жодних звинувачень будь-якій особі, яка причетна до цієї вирубки", — говорить жінка.
Представників учасників акції запросили до прокуратури.

"Вони дізнались про хід досудового розслідування як заявники, ми їм повідомили певні відомості, які ми могли розголосити в рамках кримінально-процесуального кодексу України. Ми почули вимоги, які хочуть побачити люди. Будемо рухатись в межах та у спосіб, передбачений законом", — зазначив прокурор Лівобережної окружної прокуратури Дмитро Копійка.
Журналісти Суспільного звертались до міської ради у листопаді 2022 року щодо вирубки лісу на житломасиві Придніпровський, але відповіді тоді не отримали. Тож надіслали запит повторно, щоб дізнатись, навіщо вирубили червонокнижні дерева і чи проводили службове розслідування з цього приводу.

Що відомо

У листопаді 2022 року на житломасиві Придніпровський влаштували акцію проти вирубки лісу. Аби врятувати дерева, жителі дев'ять разів викликали поліцію. Вирубку здійснював підрядник за тендером на замовлення міського департаменту парків та рекреацій. Мешканці масиву звернулися до прокуратури.

Наприкінці листопада суд розглянув справу щодо знищення лісу на житломасиві Придніпровський: техніку, якою вирубували дерева, арештували.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:


у меня вопрос  (06.03.23 21:55): а кто из этих бездельников ответит за уничтожение леса вредителями из пораженных деревьев?
https://www.gorod.dp.ua/news/173596
https://www.gorod.dp.ua/news/173646

А кто ответит за падение деревьев на людей?

Предложите им подписать бумаги, что все расходы они покроют из своего кармана и головы у них быстро начнут работать.
Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
150
нових ліфтів планують встановити у Дніпрі у 2024 році.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті