Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 15 травня 2024
18:06

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі встановлюють колесовідбійний брус, а також готуються до нанесення розмітки на дорогах

|«« «« »» »»|

Дніпро продовжує піклуватись про безпечний рух на дорогах. Наразі у КП «Транспортна інфраструктура міста» готуються до початку робіт з нанесення розмітки: у фарбувальних машинах оновлюють необхідні запчастини та перевіряють матеріали.

«Розпочати роботи ми можемо лише за температури більше ніж +5 градусів на поверхні, на яку наноситься розмітка, також за відсутності опадів і задовільного стану дороги. Цього року плануємо нанести розмітку двома способами: фарбою на 10 тис. кв. м розмітки на пішохідних переходах та 600 км дорожньої лінії, а холодним пластиком 3 тис. кв. м на пішохідних переходах та 50 км ліній.

Також на підприємстві не зупиняється робота із обслуговування та ремонтів світлофорів і дорожніх знаків. Зокрема, виготовляються консолі для світлофорів, які часто потребують заміни у разі ДТП. Щодо відновлення знаків, то з початку року встановили 113 штук», – зазначив начальник виробничого відділу КП «Транспортна інфраструктура міста» ДМР Михайло Солярчин.

Тривають на дорогах Дніпра роботи і з встановлення колесовідбійного бруса. Наразі активно комунальники працюють на Слобожанському проспекті. Роботи тут розпочали ще у 2021 році, але через початок повномасштабного вторгнення росії в Україну та дію постанови № 590 їх припинили. Однак, після внесення змін до постанови – за дорученням міського голови Бориса Філатова відновили надважливу роботу задля безпеки містян.

Загалом на дорогах та переправах міста встановлюють два види колесовідбійника: односторонній монтують лише на мостах, аби водії не вилетіли у воду, а двосторонній – на аварійно небезпечних ділянках руху, аби уникнути лобового зіткнення.

«Проспект Слобожанський – одна із аварійно небезпечних ділянок руху у Дніпрі. Тож закінчити монтаж бруса тут було для нас першочерговим завданням. Загалом довжина колесовідбійника за цією адресою сягатиме 1 200 м, він буде двостороннім. Щодо інших об’єктів, то цьогоріч плануємо встановити 5 900 м бруса на двох мостах, по проїзду Олександра Гальченка та закінчити просп. Слобожанський до виїзду з міста.

А з початку року нам вдалось вже встановити 800 м двостороннього бруса та 1 700 м одностороннього. Щодо ефективності такого бруса, то якщо взяти попередні роки, де вже його встановлено, то кількість аварій на цих ділянках знизилась, також на них немає аварій з летальними наслідками», – зазначила начальниця управління з благоустрою міста департаменту благоустрою та інфраструктури ДМР Світлана Літвінова.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Тамара  (14.03.23 10:25): Необхідно повторно нанести розмітку на пішохідному переході по вул. Ю.Савченко зупинка тролейбуса А - Бульвар Чорновола,
через дуже інтенсивний рух транспорта для безпеки пішоходів, згори на шаленій швидкості їдуть автомобілі .
Відповісти | З цитатою
Андрей  (09.03.23 11:03): Надеюсь, нарисованная разметка в этот раз продержится дольше, чем месяц-полтора...

Я хз, насколько там экономят на краске, но реально, нарисовали разметку, не всегда правильно, ну ок, она есть и во многих местах помогает. Но, только все к ней привыкли, через месяц, полтора, ее нет.

А во многих местах, где ее рисуют, нет знаков движения по полосам например. И если есть разметка, то едут по одному ..а если нет разметки, то приоритет уже у других.
Відповісти | З цитатою
727  (08.03.23 09:37): Я может не права в этом ,но то,что наваяли на проезде по мосту с Тополя на 12 квартал-это жесть.забрали одну полосу движения на повороте,разметку не изменили,движение затруднено.а пешеходы как переходили дорогу,так и переходят(перепрыгивают).лучше не стало.и сегодня авария на кольце. Відповісти | З цитатою
гость  (08.03.23 09:31): Повыше их надо ставить, чтобы всякие олени через них не лазили. Відповісти | З цитатою
Я  (07.03.23 21:22): На Космической надо уже давно! Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
154,5
млн грн містянам на відновлення житла, яке постраждало від ракетних обстрілів, виплатив Дніпро у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті