Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 16 червня 2024
14:46

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Схвалено план гуманітарного розмінування сільгоспземель на Дніпропетровщині

Схвалено план гуманітарного розмінування сільгоспземель на Дніпропетровщині

І ще у 8 регіонах України.

На засіданні Національного органу з питань протимінної діяльності схвалено План заходів щодо гуманітарного розмінування земель сільськогосподарського призначення.

План передбачає гуманітарне розмінування Дніпропетровської, Запорізької, Київської, Миколаївської, Сумської, Харківської, Херсонської, Чернігівської та Черкаської областей. Усього 9 регіонів України, які постраждали від широкомасштабного вторгнення.

Обстеженню та у разі потреби розмінуванню підлягає понад 470 тисяч 854 гектари земель. Це дуже велика площа, навіть якщо зважати на те, що за результатами обстеження підлягатимуть розмінуванню значно менші обсяги. Тому були розроблені чіткі та прозорі критерії пріоритетності розмінування – за щільністю забруднення та економічною доцільністю очищення території.

Насамперед зусилля з розмінування будуть спрямовані на малозабруднені землі з багаторічними насадженнями або заплановані під посів овочевих та баштанних культур.

При цьому економічно обґрунтованим визнано зосередження зусиль на розмінуванні першочергових земель сільгосппризначення у Миколаївській та Черкаській областях. У Миколаївській області гуманітарне розмінування вже розпочалося.

Обласні військові адміністрації повинні забезпечити проведення весняно-польових робіт та не допустити невикористання розмінованих земельних ділянок.

Також на засіданні розглянули питання визнання закордонних документів про кваліфікацію саперів для швидкого залучення до робіт з розмінування іноземних фахівців, питання моніторингу розмінування тощо.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
150
нових ліфтів планують встановити у Дніпрі у 2024 році.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті