Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
10:03

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі суд скасував передачу під благоустрій величезної ділянки Набережної Перемоги

У Дніпрі суд скасував передачу під благоустрій величезної ділянки Набережної Перемоги

Громадські діячі Дніпра виграли суд про передачу під благоустрій прибережної ділянки завдовжки два кілометри на житловому масиві Перемога-6.

Йдеться про ділянку Набережної Перемоги від перехрестя з Космічної до кінця масиву Перемога-6. Його було передано на 20 років під благоустрій відомому яхт-клубу «Січ», що викликало суперечливі думки серед городян.

Громадська організація «Громадський контроль» заперечила у суді цю передачу міської землі. Про підсумки судових слухань розповів голова правління ГО «Громадський контроль» Денис Селін:

«Позитивчик (Виграли суд).

Громконтроль через суд відмінили рішення міськради про передачу землі (набережної) на ж/м Перемога.

Нагадаю, 1,5 року тому міська рада передала на 20 років типа на благоустрій усю набережну на Перемозі від кільця (біля Макдональдсу) до кінця Перемоги-6. Це біля 2 км набережної. Оформили це під виглядом благоустрою, хоча так по закону не можна. А під час війни на набережній почали пиляти дерева, та планувати там якісь роботи, біля 40 дерев встигли спиляти.

Тож наразі це рішення про передачу набережної скасоване та визнано протиправним. Це дуже круто. Дуже гарно виписані судові рішення Суддя 1 інстанції: Бухтіярова М.К., 2 інстанції Щербак А.А., Баранник Н.П., Малиш Н.І.

Показове, що на те, що творилося на набережній і работам там, міська рада ніяк не реагувала та не пробувала зупинити. А дозвіл на благоустрій проходив без будь яких громадський обговорень...

Вітаю всіх причетних до виграшу в суді. Вітаю жителів ж/м Перемога за небайдужість та позицію».

Зазначимо, що останніми роками цим центром відпочинку було проведено великий обсяг робіт з благоустрою прибережної частини. Ще масштабніші роботи ведуться в затоці річки Дніпро, де створюється ціла система складних насипних споруд.

Не всі городяни у захваті від цих робіт. Багато хто відзначає зниження проточності та цвітіння вод Дніпра – особливо у літній період.




Gorod.dp.ua на Facebook.


Беня  (28.03.23 17:23): Что это за частник-благодетель такой нашелся, который вдруг за свои средства собрался благоустроить 2 км набережной?
Зачем?
Чтобы потом эту территорию приватизировать через самый честный суд?
Типа, "отдайте теперь это всё мне — я же годами тратился на благоустройство".
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Віра  (27.03.23 18:26): В весною 2021 року неодноразово намагалася отримати в міській раді та ГоловАПУ проект реконструкції цієї території.

Довожу до відома прихильників Січі, що території набережних (парків, скверів, бульварів) відносяться до зелених зон ЗАГАЛЬНОГО КОРИСТУВАННЯ.

Роботи з благоустрою на таких територіях повинна проводити міська влада на підставі:

1. Проекту, що виграв на КОНКУРСНІЙ основі (краще та дешевше бо задіяні бюджетні кошти),

2. Проекту, що розроблений та відповідним чином затверджений сесією міської ради.

3. Проекту, що пройшов державну та екологічну експертизу.

4. Проекту, що пройшов процедуру Громадських слухань ( бо має вплив на велику кількість мешканців міста).

5. Проекту, на підставі якого потім можливо перевірити ВІДПОВІДНІСТЬ та ЯКІСТЬ робіт представниками ДАБК.

Наша міська влада називає реконструкцію поточним чи капітальним ремонтом, малює красиві картинки і без всих необхідних кроків здійснює ПОКРАЩЕННЯ на свій розсуд дуже поганої якості.
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Сергей  (26.03.23 20:23): Ну да теперь или новострой очередной влупят , или так и будет бурьян , по сичи реально круто и красиво находится , общественники козлы. Відповісти | З цитатою
анатоль  (24.03.23 14:09): Благоустраивать надо, но если это противоречит закону, то горвласть и власти, которые наблдают за законностью, должны лишаться мест... Відповісти | З цитатою | Обговорення: 2
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
110
років готелю «Асторія»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті