Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
06:06

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На Дніпропетровщині відновила роботу радіостанція, яка постраждала від обстрілу ворога

На Дніпропетровщині відновила роботу радіостанція, яка постраждала від обстрілу ворога

Про це вже повідомляв Міський сайт.

На щастя, для відновлення обладнання та приміщень редакції за допомогою колег знадобилося лише три тижні. Вчора редакція радіо поновила роботу.

Докладніше про це розповіли у Дніпропетровській обласній організації Національної спілки журналістів України:

«На Дніпропетровщині спільними зусиллями вдалося відновити роботу «Радіо Ностальжі 102.4 FM».

Через ворожий обстріл, який стався вночі 9 березня 2023 року, редакція змушена була повністю перервати ефір.

– Снаряд влучив у перший поверх будівлі, де розташоване редакційне приміщення, монтажне обладнання знищено повністю, осколками пошкодило кабель до антени-передавача, – розповів керівник радіо Валерій Терещенко. — Самостійно відремонтувати приміщення та відновити мовлення ми не могли, потрібна була зовнішня підтримка.

Оперативно відреагувала Національна спілка журналістів України — за клопотанням Дніпропетровської обласної журналістської організації надала екстрену підтримку за рахунок коштів Міжнародної федерації журналістів. Запорізькі колеги-радійники, коли дізнались про біду, віддали свій резервний кабель. Без цієї допомоги, наголошує Валерій Терещенко, увімкнути радіо було майже неможливо.

— Дуже вдячний усім, хто підставив дружнє плече допомоги, підтримав і продовжує допомагати нам! Особисто голові Національної спілки журналістів України Сергієві Томіленку, очільнику обласної журналістської організації Олексію Ковальчуку, а також Юлії Білик, секретарю Нікопольського міського осередку НСЖУ. Ніхто не лишився осторонь, ні місцева влада (Олександр Саюк), ні воєнна адміністрація (Євген Євтушенко). Для нас дуже важливим і цінним є те, що люди швидко зреагували і простягли руку допомоги, — говорить пан Терещенко.

Радіомовлення вдалося поновити. Але лише частково. Тому наразі колектив редакції працює над тим, аби вийти в ефір повноцінно. Адже нікопольське радіо «Ностальжі» — єдина місцева радіостанція, яка щоденно і оперативно інформувала містян, а також вела мовлення на території Запорізької і Херсонської областей.

— На жаль, на Дніпропетровщині це далеко не перший випадок, коли через злочини окупантів страждають журналісти та медіа, — зазначає голова Правління ДОО НСЖУ Олексій Ковальчук. — Журналістська спільнота проявляє солідарність із колегами. Наша обласна організація НСЖУ завжди оперативно реагує на такі випадки, ми інформуємо керівництво Спілки, міжнародних партнерів. Залучаємо усі можливості, аби допомогти колегам впоратися з бідою, відновитися і продовжити роботу – надійно тримати інформаційний фронт».







Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
150
нових ліфтів планують встановити у Дніпрі у 2024 році.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті