Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 12 травня 2024
17:25

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Поради з безпеки на дорозі для водіїв та пішоходів в дощ

Поради з безпеки на дорозі для водіїв та пішоходів в дощ

Не існує водія, який би хоч іноді не відчув на собі наслідки поганої погоди. Сильний дощ чи мокрий сніг неминуче супроводжується десятками аварій і кілометровими заторами. Погані погодні умови – джерело безліччі проблем. Для водія важливо бути максимально уважним і зібраним.

У Патрульній поліції розповіли 5 простих правил, дотримуючись яких ви забезпечите безпеку собі і пасажирам.

Правила безпеки:

  1. Перше і найважливіше правило. В умовах поганої погоди і обмеженої видимості – дотримуйтесь безпечного швидкісного режиму та дистанції.
  2. Друге правило. Під час дощу потрібно бути особливо уважним і обережним, не робити різких маневрів і гальмувань.
  3. Правило третє. Якщо дощ настільки сильний, що ви втрачаєте з поля зору транспорт, який їде попереду, необхідно відмовитися від подальшого руху. Рекомендується виїхати на узбіччя і зупинитися, включивши при цьому аварійну світлову сигналізацію.
  4. Четверте правило. У дощ, особливо з настанням темряви, водіям і пішоходам для підвищення безпеки рекомендується обов’язково виділити себе на дорозі. Водії повинні заздалегідь включити на своїх автомобілях габаритні вогні, ближнє світло фар або протитуманні фари. А пішоходи – по можливості використовувати світлий одяг і світлоповертальні елементи, які дозволять водіям їх побачити.
  5. П’яте правило. На мокрій дорозі вночі відбивається світло фар і дорожніх ліхтарів. Пішоходам дуже важливо брати до уваги цю особливість і несподівано не виходити на дорогу.

Пам'ятайте, якщо вам потрібна допомога, набирайте 102.

Gorod.dp.ua на Facebook.


всё как всегда  (29.03.23 14:39): «П’яте правило. На мокрій дорозі вночі відбивається світло фар і дорожніх ліхтарів. Пішоходам дуже важливо брати до уваги цю особливість і несподівано не виходити на дорогу.»

Вот мне реально интересно чем думают те, кто такие установки дают.
Как пешеход может влиять на отражение?
Как пешеход может понимать на что это влияет при управлении автомобилем?
Почему если этот эффект влияет на безопасность управления автомобилем, то учитывать его должен пешеход?
Где логика??

А неожиданно выходить на дорогу и в сухую погоду запрещено. Да только ж кто и кого сбил из-за неожиданного выхода на дорогу? Сбивают как раз при отсутствии помех, неожиданностей и преимущественно на переходах
Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
65
років з дня першої місцевої телевізійної передачі в Дніпрі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті