Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
18:00

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

В Україні відновили публікацію відкритих даних щодо будівництва

В Україні відновили публікацію відкритих даних щодо будівництва

В Єдиній державній електронній системі у сфері будівництва (ЄДЕССБ) та на державному порталі data.gov.ua відновили публікацію відкритих даних щодо будівництва, яка була призупинена у зв'язку з повномасштабним вторгненням рф.

Про це інформує УНН, посилаючись на Facebook Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України.

"Відкриття даних є частиною підготовки до масштабної реформи містобудування (законопроєкт №5655), в центрі якої цифровізація будівельних документів та процесів. Наша ціль - щоб громадськість, міжнародні партнери, експертне середовище, правоохоронні органи, місцеве самоврядування мали повний доступ до даних про будівництво. Тільки так можна вивести значну частину ринку з тіні та мінімізувати корупційні ризики", - заявив віцепрем'єр-міністр з відновлення України - міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

Міністр також закликав громадськість користуватися можливістю відкритих даних, оскільки "суспільний контроль суттєво допоможе унеможливити будь-які зловживання" під час будівництва. Повідомляється, що після консультацій з силовими органами, міністерство визначило перелік даних, які будуть у відкритому доступі, зокрема:

  • публічна мапа будівництва, де відображені всі нещодавно видані дозволи на проведення будівельних робіт;
  • відомості по конкретному об’єкту будівництва;
  • відомості про будівництво за адресою.

У відомстві зауважили, що інформація по частині об’єктів критичної інфраструктури залишається закритою з міркувань національної безпеки. Дані можна переглянути на публічному порталі ЄДЕССБ, а також завантажити у машиночитному форматі на порталі data.gov.ua.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
74
дитячих та спортивних майданчиків відремонтують у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті