Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 02 червня 2024
00:19

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На Дніпропетровщині створили трал для розмінування полів

На Дніпропетровщині створили трал для розмінування полів

Потужну машину створили на од

ному із підприємств Кривого Рогу.

Другий рік триває Велика війна, і ніхто зараз не скаже, скільки вона ще триватиме.

Але експерти одностайно визнають, що Україна вже давно стала країною №1 у світі за кількістю мін та боєприпасів у нашій землі. І скільки їх ще додасться за час війни, уявити страшно. На розмінування української землі знадобляться роки…

Ці смертельні «подарунки» від рашистів приховують загрозу для всіх. На мінах та снарядах регулярно підриваються мирні жителі та фермери. Вони не дають пересуватися звільненими територіями, через них неможливо обробляти сільгоспугіддя.

Потужний трал для розмінування території створили на одному із підприємств Кривого Рогу. Про це розповів дніпровський журналіст Роман Кравцов:

«Спокій!.. Це не обстріл!

Так працює мінний трал.

Днями відбулося польове випробування агрегату, його створили робочі руки підприємства із Кривого Рогу.

У найближчі роки така машина має багато роботи з розмінування землі України».

Фото зі сторінки Романа Кравцова.




Gorod.dp.ua на Facebook.


мда...  (17.04.23 12:35): Такие машины использовали при высадке десанта на побережье в Нормандии в 1944 году. Задача такого трала - разминирование противопехотных мин для продвижения пехоты. 100% разминирование она не гарантирует, но позволяет сильно снизить потери десанта. Подрыв противотанковых мин такой трал не выполняет - он на них сам подорвётся. То же самое и с неразорвавшимися снарядами - пользы у этого трала никакой.
Именно поэтому нигде в мире подобные машины не используются для реального разминирования местности. Да и у нас не будут. После первой встречи с противотанковой миной не будет ни трала, ни его водителя. А когда ещё и окажется, что после такого "разминирования" фермеры продолжают подрываться на минах, то интерес совсем исчезнет
Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
16,9
млрд грн - бюджет Дніпра на 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті