Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 15 травня 2024
04:10

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Найбільше від повені на Дніпропетровщина страждають Обухівка та Курилівка

|«« «« »» »»|

З 15 квітня у Дніпрі та області спостерігається значне підвищення рівня води. Тому в області оголошено "червоний" рівень небезпеки.

Складна ситуація спостерігається в Обухівці біля Дніпра та Курилівці біля Кам'янського.

Станом на 20 квітня в Обухівці та Курилівці через паводок залишаються затопленими сотні будинків та домогосподарств. Найбільше страждають від води люди, чиї будинки знаходяться біля річок.

В Обухівці значні наслідки від підтоплення зазнають вулиці Кльонова та Орільська

На Кленовій підтопило понад 60 приватних будинків і проїхати по затоплених вулицях можна лише на позашляховику. Також на місці подій чергують рятувальники, які займаються евакуацією людей. Проте багато мешканців цієї вулиці виїхали самі і самостійно рятують майно. Усю вулицю відключили від електромережі, щоб убезпечити городян. На Орільській залишається підтопленою база відпочинку, що знаходиться навпроти Кленової.

Більшість доріг на цих вулицях залита водою. Навіть в об'їзд дістатися Орільської просто неможливо, якщо у вас немає автомобіля з гарною прохідністю.

Ситуація із підтопленнями у селищі Курилівка дуже складна

На деяких ділянках можна пересуватися лише за допомогою човна, а все довкола нагадує велику річку.

На місці інциденту цілодобово чергують рятувальні служби, які стежать за рівнем води та надають місцевим мешканцям допомогу. Ще поблизу затоплених вулиць працюють правоохоронці, які стежать за тим, щоб покинуті будинки не гарбили мародери.

На деяких вулицях рівень води настільки високий, що під ним "ховаються" навіть огорожі. Глибина сягає кількох метрів. Також тут досі перебувають місцеві жителі, які рятують своє майно. Один із чоловіків дуже радів, що залишив зварювальний апарат на другому поверсі будівлі.

Тамара, що постраждала від паводків, розповіла, що як і багато інших людей, приїхала рятувати майно з дачі після того, як їй зателефонувала сусідка і сказала, що все навколо затопило.

“За 20 років бачу таке вперше. Було раніше, щоб вода доходила до тих ділянок, люди навіть карасів там ловили. Але до нас вода ніколи не заходила", - каже Тамара.
У ДСНС повідомили, що до кінця місяця можливі значні зкидання води, і мешканців приватних домоволодінь закликають вивезти цінні речі з дачних будинків, доки ситуація в області не покращиться.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Хм  (21.04.23 06:34): На який відстані від річці ці домогосподарства???
Заборонена зона складає 100м, якщо не помиляюсь.
Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
110
років готелю «Асторія»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті