Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 12 травня 2024
02:35

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Немає ні плодів, ні листя: чому в Дніпрі масово почорніли абрикоси

Немає ні плодів, ні листя: чому в Дніпрі масово почорніли абрикоси

У Дніпрі масово почорніли абрикоси. Це особливо помітно на фоні інших дерев, які вже вбралися в яскраво зелене листя. Причому після буйного цвітіння на абрикосах немає ні плодів, ні листя. У соцмережах вже поповзли плітки, що стався якийсь викид чи пролився кислотний дощ.

В чому причина такої ситуації, журналістам сайту «Наше місто» розповів агроном з багатолітнім досвідом Андрій Виноходов.

«Причина почорніння абрикосових дерев – природня. В ґрунтово-кліматичних умовах нашої країни ці плодові дерева уразливі з боку грибкових хвороб, найбільш небезпечною з яких є моніліоз (моніліальний опік). У цьому році значному розвитку цієї хвороби сприяли часті дощі і тумани під час цвітіння дерев. Справа в тому, що стійких сортів абрикосу до моніліозу немає. Тому потрібно ще з осені починати обробки спеціальними протигрибковими препаратами і проводити їх до ранньої весни. Зараз же допоможуть тільки секатор і ножівка: вирізайте пошкодження до живої тканини, аж до підщепи, інакше дерево пропаде (хвороба діє як рак — ураження йдуть до самого кореня)», – розповів експерт.

Зрозуміло, що на житломасивах Дніпра навряд чи хто буде рятувати дерева, а от у приватному секторі господарі ще можуть прийняти міри, щоб дати абрикосам шанс плодоносити у наступному році. Уражені гілки необхідно терміново обрізати і спалити, інакше вони стануть джерелом зараження здорових пагонів і тоді моніліоз проявиться наступної весни.






Gorod.dp.ua на Facebook.


ваше высочество  (29.01.24 10:29): это всё из-за вышек 5G. надо опрыскивать вышки 5G. Відповісти | З цитатою
Михаил  (25.04.23 09:59): ЛОХОТРОН . Обрабатывал по осени и по ранней весне хорусом !! и все впустую !! так что это не грибок !! Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Жора лысый бой  (24.04.23 19:23): В Украине меняется климат, а деревья абрикоса поразил монилиоз, расти они не будут только полностью под корень. Відповісти | З цитатою
вот это поворот!  (24.04.23 14:43): в апреле нет плодов абрикос! я в шоке! не так в шоке, как когда в январе не было плодов абрикос на деревьях, но тоже в шоке Відповісти | З цитатою | Обговорення: 2
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
69
сиріт з Дніпропетровщини отримали кошти на придбання власного житла у 2022 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті