Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
17:28

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Дніпрян поведуть дорогами Василя Чапленка

Дніпрян поведуть дорогами Василя Чапленка

Серед нових назв вулиць у Дніпрі є вулиця Василя Чапленка, яка раніше мала ім'я Фрунзе.

Топонімічна реформа у Дніпрі триває. Але часто городяни мало знають про тих людей, чиї імена надають вулицям, проспектам, площам.

Цю прогалину поступово намагаються ліквідувати. Зокрема, Музей історії Дніпра розробляє спеціальну програму нової топонімії, про що розповідав Міський сайт.

А історики та краєзнавці проводять екскурсії та лекції, присвячені новим іменам на карті міста.

Одна із таких лекцій-екскурсій відбудеться сьогодні, 11 травня. Її проведе відомий дніпровський історик, письменник, краєзнавець Микола Чабан. Екскурсія пройде вулицею Василя Чапленка і буде присвячена його долі та вкладу у розвиток нашого міста.

Ось що про це повідомили організатори:

«У Дніпрі є вулиця Василя Чапленка. Наш земляк, відомий письменник, дослідник-мовознавець, представник покоління українського "розстріляного відродження" у 1920-х - 1930-х роках жив і працював у Катеринославі-Дніпропетровську.

На лекціях, присвяченим темі голоду і Голодомору у творах наших земляків, вже йшлося про проникливе оповідання Василя Чаплі (Чапленка) "Зойк". Ця новела має присвяту батькові, описує трагічні смерті від голоду навесні 1933-го, рельєфно передає зміни у людській свідомості.

А в яких ще творах Василя Чапленка відображено голод?

Які адреси нашого міста пов'язані з біографією письменника?

Дізнайтеся на екскурсії Миколи Петровича Чабана "Слідами Василя Чапленка", яка відбудеться 11 травня. Початок о 17.00. Збір учасників - біля пам'ятної дошки В. Чапленку (просп. Япорницького, 102).

Для запису просимо звертатися до Туристичний Інформаційний Центр м. Дніпро».





Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
6 700
гривень мінімальна зарплата у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті