Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
06:37

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Ботанічний сад постраждав від відвідувачів-вандалів

Ботанічний сад постраждав від відвідувачів-вандалів

Довгий час ботанічний сад ДНУ працював лише у будні дні, через що багато дніпрян та гостей міста не могли його відвідувати. Останнім часом співробітники саду пішли на зустріч і почали відчиняти двері для відвідувачів двічі на місяць у суботу.

Зазвичай, у ці дні у ботсаду завжди дуже багато відвідувачів. Цієї суботи вони перевершили всі очікування, почали курочити сад і навіть вкрали петунії.

"Сумний тиждень. Сьогодні не хочемо звертатися звичним для вас усіх "друзі", тому що справжні друзі такого не роблять, скільки можна? У саду всього 17 співробітників. Все, що зроблено для відвідувачів, зроблено власноруч, для вас. На фото тільки невелика частина того, що було понівечено після останньої робочої суботи. Ви всюди так поводитесь або тільки у нас?" — звернулися до ботсаду до відвідувачів.
Відвідувачі зламали клумбу-потяг, у яку співробітники ще не встигли висадити рослини. Туди вже хтось садив дітей.

Вертикальні клумби не заростуть квітами, бо з них украли петунії.

Літопси, що росли з насіння три роки, витягли з горщика і поколупали нігтями.

Пам'ятнику з садовим інструментом відірвали сапку. А дерево обіймів залишилося без долонь.

"І це далеко не все.

Робочі суботи ініційовані, щоб зробити сад доступним для людей. Але за таких обставин варто задуматися, чи потрібно це саду?" - кажуть співробітники саду.

Якщо в саду закриті деякі ділянки, відділи, стоять таблички "не чіпати", "без супроводу заборонено вхід", то це зроблено для того, щоб зберегти цінні рослини.

Також співробітники просять робити зауваження та фіксувати вандалів на фото.





Gorod.dp.ua на Facebook.


гость  (12.05.23 14:52): "Але за таких обставин варто задуматися, чи потрібно це саду?"

Как горожанин, из кармана которого в том числе оплачивается этот ботанический сад, у меня возникает похожий вопрос: а нужен ли нам вообще этот ботанический сад?

Посетители, конечно, уроды - спору нет. Пусть бы платили деньги сначала на содержание сада и вам на зарплаты, и вообще не шастали. Но у меня вопрос: на первом фото салатовый вагончик имеет только одну отломанную доску. На последнем - уже две. Как так случилось? Нужно было красивее фото и решили добавить ужаса, отломав ещё одну доску (благо они из полусгнившей фанеры, поэтому это было несложно)?

В нормальных ботсадах делают локации для фотографирования. Как посетителю понять, что изображенное на фото - не такая локация? Как понять, что оно только покрашено красиво, а на деле настолько гнилое, что разваливается при прикосновении? Где таблички? Их нет. Так какие вопросы к людям? - это к вам вопросы

Может, вам пора начать качественно работать?
Відповісти | З цитатою
нет слов  (12.05.23 14:40): в мене шок. і це м'яко сказано. люди-дикарі Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
100
дворів запланували відремонтувати у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті