Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Чт, 13 червня 2024
05:58

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На Дніпропетровщині за тиждень рибаки-браконьєри завдали понад 1,3 млн грн збитків

На Дніпропетровщині за тиждень рибаки-браконьєри завдали понад 1,3 млн грн збитків

Зараз на Дніпропетровщині діє нерестова заборона на вилов риби та раків.

З 15 до 22 травня 2023 року інспектори Дніпропетровського рибоохоронного патруля зафіксували 50 порушень. У порушників вилучили 144 кг риби та 30 одиниць заборонених знарядь лову (сітки, «павуки», «драчі», раколовк). Накладено штрафи на суму 2 142 грн. Збитки становили 1 млн 303 тисячі грн.

Так, 19 травня на території Марганецької громади в Грушівській затоці Каховського водосховища поліцейські виявили рибака-браконьєра, який виловив з водоймища понад 80 рибин. Чоловік приїхав ловити рибу на автомобілі та взяв для цього заборонені знаряддя промислу: човен, весла, сітки та гумові штани. Чоловік встиг наловити карасів та сазанів.

20 травня на ставці Лищаківський біля села Маламихайлівка у Синельниківському районі під час рейду рибохоронного патруля виявили чоловіка, який рибалив із човна двома сітками. Порушник добув 54 краснопірки та 3 окуня. Збитки становлять 94 тисячі грн.

Того ж дня на річці Саксагань у Кривому Розі чоловік на гумовому човні за допомогою сітки виловив 11 карасів. Збитки становлять 17,4 тисячі грн.

Крім того, 20 травня на одному з блокпостів поблизу Нікопольського району співробітники Нацполіції затримали автомобіль, в якому чоловік перевозив гумовий човен і 4 сітки, в яких знаходилося 53 карасі та 2 сазани. За словами водія автомобіля, він рибалив на ставці у селі Мирове. Збитки становлять 91,2 тисячі грн.

Крім того, на ринку у Покрові на Нікопольщині інспектори вилучили 27 кг риби. Документів на неї порушник-продавець не мав.

На браконьєрів складено адмінпротоколи, готується відкриття кримінальних проваджень. Човни, сітки та риба вилучені до рішення суду.

Нагадуємо, що зараз на Дніпропетровщині діє нерестова заборона на лов риби та раків.

Звертаємо увагу, що з 2021 року уряд збільшив таксу за незаконний лов риби. Наприклад, один сріблястий карась вважається збитком у 1581 гривні, а сазан – у 3706 гривень. Усі кошти, отримані за відшкодування завданих збитків унаслідок порушення правил рибальства, надходять до місцевих бюджетів. Детальніше про розмір такс можна почитати на урядовому порталі.

Про браконьєрів та незаконний збут риби прохання повідомляти на «гарячу лінію» рибпатруля (096) 400-02-50.




Gorod.dp.ua на Facebook.


))  (24.05.23 08:48): На Победе на косе каждый день сотня рыбаков стоят и ловят не скрываясь. О какой борьбе вы рассказываете? Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті