Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
18:25

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Чехія реалізує на Дніпропетровщині пілотний проект з відновлення шкіл

Чехія реалізує на Дніпропетровщині пілотний проект з відновлення шкіл

Чеська гуманітарна організація «Людина в біді» готується реалізувати на Дніпропетровщині проєкт з відновлення шкіл. Про це йшлося під час зустрічі в ОВА. У пріоритеті – навчальні заклади, понівечені під час війни.

«Проєкт актуальний для нашої області, адже плануємо запровадити змішану форму навчання чи офлайн. Умова для цього – наявність у закладі укриття. Маємо субвенцію від держави на їх облаштування. Та аби покрити всі потреби – без допомоги партнерів не обійтися, – зазначила заступник начальника ОВА Ірина Грицай. – Хочу звернути увагу й на профтехи. Там навчають робітничим професіям. І дітям необхідно виходити на практику і навчатися».

Планується допомога у відновленні чотирьох навчальних закладів. У пріоритеті школи, які постраждали в наслідок війни. Кошти можуть бути спрямовані на заміну вікон, ремонт, придбання меблів. А ще – облаштування сховищ.

У громадах, де навчальні заклади не відновлять очну форму, можуть бути створені навчальні центри. Приміщення з необхідною для проведення уроків оргтехнікою.

Нагадаємо, що на початок травня 2023 року на Дніпропетровщині знищено та пошкоджено 129 шкіл.


Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:


Не "патриот" - не идиот  (30.05.23 15:36): Понятие "пилотный проект" подразумевает, что он ранее нигде не реализовывался? А тут, оказывается, такой классный полигон для испытаний этого проекта. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
45
стихійних сміттєзвалищ ліквідували у Дніпрі за 2022 рік

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті