Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
21:05

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі для голів ОСББ та ЖБК організували різноманітні курси

У Дніпрі для голів ОСББ та ЖБК організували різноманітні курси

Домедична допомога, юридичні питання та багато іншого — міська влада організувала різноманітні курси для голів ОСББ та ЖБК.

Заняття стартували у травні і будуть відбуватися у вигляді зустрічей із залученням різноманітних спікерів як в онлайн-форматі, так і офлайн. Навчальний процес поділили на модулі, де кожен зможе відвідати що йому цікаво. Зокрема це юридичні питання управління, бухгалтерія та фінанси, робота з боржниками, обмін досвідом управління, бюджетне фінансування, сучасні технології управління, енергоефективність, експлуатація внутрішньобудинкових мереж та ліфтів, озеленення території та домедична допомога під час війни, а також психологія. Тривалість навчання — до двох тижнів по 2-4 години на день в залежності від теми.

«Сьогодні ми провели заняття з домедичної допомоги під час війни, оскільки голови ОСББ постійно комунікують з людьми і вони мають розуміти, як надавати першу домедичну допомогу та як не панікувати. Загалом це в нас 4 цикл таких курсів, торік ми проводили їх лише в онлайн-форматі, то вже цьогоріч ми проводимо комбіновані лекції у двох форматах. Загалом сьогодні приєдналось близько 80 голів ОСББ та ЖБК», — зазначив начальник відділу з організаційної роботи департаменту з питань самоорганізації населення ДМР Владислав Макарець.
Зі свого боку військовий медик 3 окремої штурмової бригади, інструктор з сертифікатом МОЗ та керівник громадської організації «MedCorp Dnipro» Олексій Турчак додав:
«На мою думку, не лише голови ОСББ та ЖБК мають знати, як надавати першу домедичну допомогу, а й всі українці, бо, наприклад у США, влада наполягла на тому, аби 20% жителів країни знались на тому, як надавати допомогу. Наразі такими знаннями в них володіє лише 10%. Щодо України, то в нас поки десь приблизно 1,5%. Тож всі мають знати, як надавати допомогу, тим паче в нас і у мирних містах є прольоти, можуть трапитись ДТП або ж банально чоловік відкривав на кухні банку, вона впала та розрізала йому артерію, тобто такі курси будуть у пригоді не лише під час війни, а й у мирному житті».
До курсів з домедичної допомоги долучився і голова ОСББ «Кедріна, 49» Павло Бєлков. Чоловік каже, планує провести подібний тренінг і серед своїх мешканців будинку:
«Долучився, бо хочу вміти допомогти своїм мешканцям перш за все та й взагалі іншим людям, бо наразі в нас такі буремні часи, що іноді доводиться свої медичні навички якось застосовувати».
Долучитись до будь-якого курсу для голів ОСББ та ЖБК можна, написавши на фейсбук-сторінку департаменту з питань самоорганізації населення ДМР.





Gorod.dp.ua на Facebook.


Пэця Шакалат  (30.05.23 19:14): Организуйте им антикоррупционную лекцию с привлечением стимуляторов вестибулярного аппарата.. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
16,9
млрд грн - бюджет Дніпра на 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті