Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
05:04

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Допоможи, не нашкодивши: зооволонтер звертається до дніпрян

Допоможи, не нашкодивши: зооволонтер звертається до дніпрян

Часто дніпряни підбирають маленьких пташенят і несуть до ветеренарів, зоозахисників, не усвідомлюючи, що це, насправді може нашкодити пернатим.

Про це Відкритому розповів викладач кафедри гістології анатомії і патоморфології тварин ДДАЕУ Арсеній Богомаз.

У зв’язку з військовими подіями, до Дніпра та області злітається все більше нових птахів-переселенців, і їм часто потрібна допомога. Однак, не всі знають, як саме врятувати, щоб не нашкодити.

“Зараз почався сезон птахів-злітків. Після весни, вони вивели молодняк і наразі йде процес оперення. Пташеня вчаться літати. Як і в дітей, у них це виходить не з першого разу. Тому, інколи, падають, знаходяться на землі, перепочиваючи. Батьки пташенят завжди десь поряд, і все контролюють. Та небайдужі містяни, часто плутають такі випадки з ситуаціями, коли дійсно птахи випали з гнізда, травмовані і їм потрібна допомога.

Багато дзвінків, звернень до ветеринарів, зоологів зі словами: ось, врятуйте. Та, оглянувши, розібравшись, розумієш, що допомога в принципі не потрібна. Пташеня просто вчилось літати. І тепер, повернутись до мами, знайти свою родину та навчитись всьому, воно навряд чи зможе. Тому, закликаю усіх небайдужих: не чіпайте пташенят, якщо ви не впевнені в тому, що їм дійсно потрібна допомога, чи вони у небезпеці” – говорить Арсеній Богомаз.

Про правила поводження з пташенятами-злітками та чим не можна годувати птахів, дивіться у відео:

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
8000
грн на місяць - мінімальна зарплата з квітня 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті