Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
20:34

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

В оселях буде тепло, аварійні випадки мінімізовано: Дніпро готується до опалювального сезону

|«« «« »» »»|

Комплексно та якісно підготуватися до опалювального сезону — таку задачу поставив перед комунальниками міський голова Борис Філатов.

Тож тепловики продовжують капітально ремонтувати обладнання, оновлювати аварійні ділянки трубопроводів, встановлювати насосні агрегати, генераторні установки тощо.

На одній з котелень міста , яка забезпечує теплом 73 будинки, лікарню та 6 закладів освіти (школи, садочки) ремонтні роботи вже на фінішній прямій.

«Майстри завершують капітальний ремонт одного з тутешніх котлів. Наразі проводиться його обмурування. Завдяки цьому котельня уникне понаднормового споживання газу, а отже — заощадить кошти містян», - зазначив головний інженер теплової дільниці КП «Теплоенерго» ДМР Андрій Спрінцис.

Готуються тепловики і до можливих блекаутів — котельні облаштовують генераторами. На міських об’єктах теплопостачання їх буде встановлено більше двох сотень. Тож дніпряни, за будь-яких умов, матимуть тепло в оселях.

Окрема увага — комунальним закладам освіти. Так, в одному з садочків міста проклали нову теплотрасу завдовжки 160 метрів.

«До дитячого комбінату теплотраса пролягала під землею. Часто були аварії, доводилося її перекривати. Оскільки теплотраса виходила з підвалу будинку – наші співробітники не завжди мали можливість потрапити туди. Було прийнято рішення пустити її поверху, щоб ми могли вільно перекривати у випадку аварій», - сказав майстер КП «Теплоенерго» Данило Ямаєв.

Такий ремонт тут виконали вперше за 20 років. Директорка дитячого садочку впевнена, що з оновленням тепломережі ситуація наступного опалювального сезону вкрай зміниться.

«Ми дуже вдячні нашому меру за турботу. Дякуємо від дітей та колективу. Тепер діткам буде тепло і не буде ніяких аварій», - коментує директорка дитячого садочку Наталя Захарчук.

По всьому місту у рамках підготовки до опалювального сезону 2023-2024 рр. планується замінити 55 км мереж, ще на 40 км оновити ізоляцію, капітально відремонтувати 30 котлів, встановити на об’єктах теплопостачання 60 енергоощадних насосів та понад 2 сотні генераторів. Проведений комплекс заходів зменшить ризики аварійних ситуацій та поліпшить роботу системи опалення міста. Дніпряни ж матимуть стабільну подачу тепла впродовж всього сезону холодів.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Марина  (17.06.23 18:35): Всю зиму в квартире +14,прошлой зимой +17. Будет ещё "теплее"? Відповісти | З цитатою
Горожанин  (17.06.23 16:27): А колонки по ранее опубликованным адресам уже запущены в эксплуатацию? Обещают много, а по факту... И зачем бало резать трубы, по которым доставляли тепло для левого берега? Было дешёвое отопление, не зависящее от наличия электричества. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
1,2
млн. нових дерев висадять на Дніпропетровщині

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті