Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
17:59

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Дніпровський житловий комплекс «Моцарт» отримає фантастичне підсвічування

Дніпровський житловий комплекс «Моцарт» отримає фантастичне підсвічування

Цей новий ЖК по вулиці Короленка, 2-к, продовжують будувати завидними темпами навіть під час Великої війни.

Як зазначають інвестори будівництва ЖК MOZART, в основу концепції цього комплексу покладено відому фразу Гете про зв'язок архітектури та музики. У «Фаусті» Гете називав архітектуру музикою, яка застигла в камені.

Незабаром цей комплекс вечорами набуде нового, музичного та незрівнянного вигляду. На ньому буде встановлена система складного та дуже цікавого вечірнього підсвічування, яку розробила та встановить найвідоміша дніпровська фірма «Експолайт».

«З настанням сутінків фасад будівлі перетворюється на нотний лист: паралельні смуги міжповерхових перекриттів є нотною основою для візерунка зі світлових нот. Ефект залишить незабутнє враження!» - запевняють інвестори будівництва.

А ось що про підсвічування цього комплексу розповів арт-директор фірми «Експолайт» Микола Каблука:

«Головною ідеєю та фішкою цього об’єкту є те, що з настанням сутінків фасад будівлі перетворюється на нотний аркуш: паралельні лінії міжповерхових перекриттів слугують нотним станом для візерунка зі світлових нот.

Спеціально для цього проєкту наша команда розробила кастомні світильники, які працюють, приймаючи форму ноти на нотному стані. І цих світильників в невеликій присутності на фасаді, по-перше, достатньо, щоб проявити архітектуру, а по-друге - кількість самого світла мінімальна, щоб створити комфортні умови для мешканців.

Окрім світильників прихованого світла, також ми використовували елегантне ковзне світло, яке проявляє благородний матеріал фасаду краще, ніж пряме світло.

Принципово закладали освітлення таким чином, щоб проявити текстури клінкерної плитки, особливості заокруглень форми та ажурну кладку фасаду.

Фасадні рішення тут опрацьовуються спільно з благоустроєм житлового комплексу. Частина підсвітки фасаду виконує ,окрім декоративної ролі, за рахунок відбитого світла, й функцію освітлення території. А інші елемент виконані в мінімалістичному стилі з акцентом на приховане, нерівномірне і контрастне світло, щоб створити затишну атмосферу маленького парку біля будинку.

Фінальні штрихи, як завжди, ще будуть налаштовуватися програмуванням і балансування яскравості кожної з груп, щоб скласти оптимальну композицію на фасаді. Щоб ефект був бездоганним, ми завжди робимо світло керованим, складаючи правильну ієрархію.

Це як в злагодженому оркестрі з диригентом : основні елементи, фасадні деталі, акценти на входах, паркова територія — кожен інструмент повинен грати в певний момент з певною гучністю.

Отже, вітаю замовників та команду з завершальними етапами та введенням в експлуатацію ЖК Моцарт. Рухаємося вперед, тому що СВІТЛО НЕ ЗУПИНИТИ!».

Ілюстрації зі сторінки Миколи Каблука.






Gorod.dp.ua на Facebook.


Тарас  (21.06.23 08:54): Комплекса ещё нет, а подсветка уже есть! Действительно фантастика. Відповісти | З цитатою
Геннадий Олегович  (20.06.23 00:15): Это, наверное, жители обратились в Громадську раду, а Корбан мгновенно отреагировал. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
13,5
млн грн фінансової допомоги для поліції Міськрада виділила у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті