Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
18:23

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Холодному Яру на честь наших воїнів-земляків відкрили грандіозний меморіал

|«« «« »» »»|

На його відкритті найпочеснішими гостями були воїни 93-ї окремої механізованої бригади «Холодний Яр».

Холодний Яр у Черкаській області – це особливе, знакове місце для історії України. Серед іншого, тут у 18 столітті розпочалося повстання українського народу під проводом Максима Залізняка та Івана Гонти проти польської шляхти. Цим подіям Тарас Шевченко присвятив відому поему «Гайдамаки».

Холодний Яр давно став символом відваги та незламності українців. І 93-та бригада, яка дислокується в нашій області, не випадково ще на початку війни з російськими загарбниками взяла собі його ім'я.

Торік у Холодному Яру було створено невеликий пам'ятний комплекс, у якому було поховано кількох героїв Великої війни.

А тепер тут створили та відкрили великий меморіал. На його відкритті, звісно, були й представники 93-ї бригади, про що в ній розповіли:

«В Холодному Ярі, що на Черкащині, командир, бійці та оркестр 93-ої окремої механізованої бригади «Холодний Яр» долучилися до відкриття меморіалу козакам-добровольцям та вшанували пам’ять бійців-холодноярців, які загинули в боротьбі за нашу Україну.

Також подарували мотиваційну картину президенту історичного клубу Холодний Яр Роману Ковалю.

Обговорили питання щодо подальшої співпраці з начальницею Черкаської районної військової адміністрації В. Бандурко.

«Для мене честь і привілей, сьогодні тут разом з вами, вшанувати полеглих героїв у цій чотирьохсотрічній війні за свободу і незалежність, - сказав командир 93-ої окремої механізованої бригади «Холодний Яр» Павло Паліса. - Символічно це робити тут, і не тільки через те що ввірений мені підрозділ носить назву «Холодний Яр». В свідомості кожного українця, Холодний Яр є символом незламності. Протягом сотень років, ціною життя кращих синів, ми виборюємо свободу і краще майбутнє для наших дітей та внуків. Багато попбратимів полягло. Їх подвиг відгукнеться у вічності, а ми з вами зробимо так, щоб це було недаремно».

Фото – 93 бригада Холодний Яр.

Тема: АТО - ООС
Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
95
років театру ДраміКом

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті