Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
03:47

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі на Набережній Перемоги вантажівка зачепила автовишку, двоє людей впали з висоти: вирок суду

У Дніпрі на Набережній Перемоги вантажівка зачепила автовишку, двоє людей впали з висоти: вирок суду

У Дніпрі на Набережній Перемоги вантажівка MAN зачепила автопідйомник. Через це травмувалися двоє людей, які проводили роботи на висоті. Аварія сталася 9 лютого 2022 року.

Жовтневий районний суд Дніпра виніс вирок по цій справі.

Суд встановив, що аварія відбулася близько 15:10. Вантажний автопідйомник ГАЗ стояв в крайній правій смузі на Набережній Перемоги. В цей момент вантажівка MAN рухалася Набережною Перемоги з боку Селянського узвозу в напрямку проспекту Героїв в другій смузі.

Водій вантажівки не врахував габарити свого транспортного засобу та зачепив маніпуляційну вишку автопідйомника. У цей час на висоті проводили роботи двоє чоловіків. Один з них повис на страховці, а інший – впав з висоти. Чоловік, що впав, отримав тяжкі тілесні ушкодження: забій мозку, переломи кісток черепа та кінцівок.

Водій MAN свою вину в суді визнав в повному обсязі. Суддя врахував це як обставину, що пом’якшує покарання.

Суд визнав водія вантажного автомобіля MAN винним у порушенні правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, та що призвели то тяжких тілесних ушкоджень у постраждалого: друга частина статті 286 Кримінального Кодексу України. Покарання – 3 роки позбавлення волі, ще на 2 роки чоловіка позбавили права кермування. На підставі статті 75 ККУ чоловіка звільнили від відбування основного покарання – натомість йому призначили 2 роки іспитового строку.

Водій MAN має сплатити 934,90 гривень державі за експертизи, а ось питання відшкодування постраждалому 100 тисяч гривень моральної компенсації та понад 42 тисяч гривень матеріальної компенсації переклали на страхову компанію. У сторін є 30 діб, аби оскаржити вирок суду.


Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:


Подподковник  (24.06.23 21:28): Февраль 2022 года? Война всё спишет! Выдать им всем повістки (судье тоже) и направить под Бахмут! Відповісти | З цитатою
Непонятно  (23.06.23 14:50): почему нет ограждения в месте проведания работ? Или предупреждающего знака за 20 метров? Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
74
дитячих та спортивних майданчиків відремонтують у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті