Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
08:23

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі відзначили 126-річчя міського трамваю: які сюрпризи чекали на пасажирів

У Дніпрі відзначили 126-річчя міського трамваю: які сюрпризи чекали на пасажирів

У вівторок, 27 червня КП “Дніпровський електротранспорт” відзначив 126-річчя міського трамваю.

Про це журналістам Відкритого розповів заступник директора з експлуатації та перевезень комунального підприємства «Дніпровський електротранспорт» Володимир Сусленков.

Попри будній день ретро-трамвай №1 вийшов на маршрут. Він зробив декілька рейсів містом, а його пасажири отримали пам’ятні презенти.


«Сьогодні відзначаємо 126 років з моменту відкриття трамвайного руху у сучасному Дніпрі. Рівно 126 років тому з депо, яке знаходилося на тодішньому проспекті Карла Маркса, 119 вийшли на маршруту перші трамваї по місту Катеринослав. І сьогодні, попри будній день, на маршрут вийшов ретро-трамвай. Пасажирам вручали тематичні білети, а також магнітики з зображенням міського електротранспорту», – розповів Володимир Сусленков.

Народження дніпровської трамвайної системи припадає на 1895 рік. Тоді до міста завітали бельгійські інвестори. Перший маршрут з’явився через два роки. З часом попит серед мешканців Дніпра на новий вид транспорту значно виріс, тому було прийнято рішення збільшити кількість вагонів. У 1906 році у Дніпрі з’явилися вже перші комунальні трамваї. Їх пофарбували у червоний, а бельгійські – в зелений. Через два роки робітники об’єдналися та утворили одну профспілку.

Вперше трамвай №1 почав курсувати за звичним маршрутом після перепланування головної площі та будівництва будинку Міністерства чорної металургії.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
1,2
млн. нових дерев висадять на Дніпропетровщині

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті