Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 03 червня 2024
17:53

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Рада схвалила введення акцизної е-марки на алкоголь та цигарки

Рада схвалила введення акцизної е-марки на алкоголь та цигарки

Верховна Рада ухвалила законопроєкт №8287, яким передбачається запровадження з 1 січня 2026 року електронної марки акцизного податку на алкоголь та цигарки.

Про це повідомили у четвер у депутатському корпусі, пише УНН.

"Парламент підтримав у другому читанні та в цілому законопроєкт №8287, яким передбачається запровадження з 1 січня 2026 року електронної марки акцизного податку", - написав нардеп Ярослав Железняк у Telegram.

Як повідомляється, "за" віддали голоси 252 нардепи.

"Якщо коротко, то e-марка надасть можливість відстежувати рух алкоголю, тютюнових виробів, рідин для електронних сигарет від виробника до кінцевого споживача, контролювати повноту і своєчасність сплати сум акцизного податку за такі товари. Крім того, кожен може бути можливість ідентифікувати продукцію та перевірити легальність походження товару", - пояснив нардеп Олексій Гончаренко у Telegram.

Нардеп Железняк також вказав, шо створення електронної системи обігу підакцизних товарів забезпечить електронну взаємодію між державними органами та суб’єктами господарювання:

  • обтяжливий процес замовлення паперових марок акцизного податку піде в минуле;
  • система ще на етапі замовлення розрахує та виставить рахунок до сплати в частині сум акцизного податку за замовлені марки.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
років проіснувала газета "Днепр вечерний" у паперовому форматі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті