Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 01 червня 2024
08:26

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Прагнення інклюзивності в Дніпрі часом упирається в маразм

Прагнення інклюзивності в Дніпрі часом упирається в маразм

Останніми роками у Дніпрі вирішують питання інклюзивності, але іноді так, що вчасно за голову схопитися.

Інклюзивність (безбар'єрність) – це такий принцип організації життя в суспільстві, який дозволяє брати участь у її різних аспектах (повсякденне життя, освіта, культура та мистецтво) всім людям, незалежно від їхньої зовнішності, походження, гендеру, стану здоров'я.

Останніми роками у Дніпрі активно створюють та вдосконалюють інфраструктуру, щоб вона була зручною для пересування людей із різними проблемами здоров'я.

Серед іншого, на тротуарах та в пішохідних зонах укладають плитку з тактильним покриттям. Це робить зручнішим пересування людей з обмеженим зором.

Але іноді дотримання цих норм упирається в маразм нашої дійсності. Погляньте на наведений нами знімок, на якому тактильна плитка "раптово" вперлася в кришку каналізаційного люка. Безумовно, тут винна не інклюзивність, а ті проектувальники та комунальники, які прокладали тактильну плитку, не помічаючи люк, поки в нього не вперлися…

Про таку ситуацію розповіли у групі Urban Dnipro, закликавши охочих допомогти члену Громадської ради при Дніпровській міськраді Ользі Волковій (яка й опікується цими питаннями):

«Небайдужі до проблеми інклюзивності в Дніпрі!

Ользі Волковій потрібен помічник/помічниця, що буде працювати з кресленнями, наносити на них інклюзивні рішення. Все це під наглядом та за допомогою Ольги.

Це потрібно для того, щоб замовники та підрядники робіт розуміли, що Ольга намагається їм донести.

На жаль, словами пояснити складніше, ніж кресленнями…».

На наш погляд, цілком можна обійтися без такого помічника. Просто при вирішенні таких питань треба бути трохи уважнішими.

Фото Urban Dnipro.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Петро  (03.07.23 23:26): Слово "порой" в заголовке лишнее. Відповісти | З цитатою
Гипопо  (03.07.23 10:45): Цікаве було би ознайомитись з технічним рішенням по знімку з люком авторки цієї статті. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
8000
грн на місяць - мінімальна зарплата з квітня 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті