Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Вт, 21 травня 2024
14:44

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

За пів року 17 підприємств Дніпра цілком погасили заборгованість із заробітної плати у 153 млн грн

За пів року 17 підприємств Дніпра цілком погасили заборгованість із заробітної плати у 153 млн грн

У Дніпрі за шість місяців підприємства-боржники виплатили своїм працівникам 153 млн грн заборгованості із заробітної плати. Це на 30 млн грн більше, ніж за увесь минулий рік. Торік повернуто 120 млн грн боргів.

«Інспекція вживає різних заходів щодо погашення заборгованості з виплати заробітної плати. Щотижневий моніторинг, контроль, постійний прямий контакт з керівниками підприємств-боржників, робота комісії з погашення заборгованості дають результати. За пів року 17 підприємств міста цілком погасили заборгованість із зарплатні. Також є підприємства, які вже вдвічі скоротили заборгованість і навіть випереджають раніше складені графіки розрахунків із боргами. Нині у місті 24 підприємства, які мають заборгованість з виплати заробітної плати і вживають заходів, аби її погасити», – розповіла під час брифінгу 5 липня очільниця інспекції з питань праці та зайнятості населення Дніпровської міської ради Тетяна Янушкевич.

Вона також звернула увагу керівників підприємств, підприємців на відновлення права проводити перевірки щодо дотримання трудового законодавства. За відповідні порушення роботодавці можуть бути притягнуті до адміністративної, кримінальної відповідальності, а саме підприємство – до фінансової.

Наприклад, при виявленні факту відсутності офіційного працевлаштування штраф становить до 201 тис. грн за кожного працівника, допущеного до роботи без оформлення трудового договору (контракту).

«З початку року у місті зафіксовано порушення трудового законодавства на понад 13 тисячах підприємств, установ та організацій. Цього року на 6,5 тис. підприємств працівники перебували у відпустці без збереження заробітної плати більше ніж 15 календарних днів. Зараз уточнюємо інформацію щодо підстав. Не підвищували зарплату цьогоріч на 2 297 підприємствах. Також направили відповідні листи-реагування. 232 підприємства у своїх звітах не повідомили за пів року про початок трудових відносин з працівниками», – зазначила Тетяна Янушкевич.

Щодо порушення трудових прав можна звертатися до інспекції з питань праці та зайнятості населення за адресою: вул. Старокозацька, 52, на електронну пошту [email protected] або через офіційні сторінки у соціальних мережах «Фейсбук», «Інстаграм»

Gorod.dp.ua на Facebook.


P&S  (05.07.23 20:03): А ЮМЗ за 2021 думает погасить задолженность по зарплате?
А заодно и проиндексировать её.
Или оно нафиг никому не нужно?
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
65
років з дня першої місцевої телевізійної передачі в Дніпрі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті