Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Чт, 16 травня 2024
01:20

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Психологічна допомога військовим - у Дніпрі відбувся тематичний семінар

|«« «« »» »»|

Захід мав назву «Первинна психологічна допомога військовим та їх сімʼям». Мова йшла про те, як правильно спілкуватися з військовими у цивільному житті при «першому контакті». Тобто при прийомі на роботу, наданні адміністративних послуг тощо.

Семінар проводився, в першу чергу, для працівників територіальних громад, педагогів, капеланів, психологів, соціальних працівників, представників силових структур, волонтерів.

«З військового життя у цивільне - перехід важкий та довготривалий. Дрібниць у цьому процесі зворотної адаптації немає. Важливо все, а надто, «перший контакт» військового. Те, як його зустрінуть при влаштуванні на роботу, у соціальній службі і, навіть, у храмі», - зазначив Микола Лукашук, голова Дніпропетровської обласної ради.

Семінар організовано за підтримки і сприяння: Дніпропетровської обласної ради, Дніпропетровської обласної асоціації органів місцевого самоврядування, Благодійної Організації Благодійний Фонд "Life Support Ukraine», Громадської організації "Руки милості – Дніпро", НТУ "Дніпровська політехніка".

«Фахові знання, які сьогодні отримали учасники семінару, дуже актуальні та корисні. Лектори розповіли про виклики, з якими зіштовхується суспільство під час і після війни, дали покрокову інструкцію для створення соціальної мережі відновлення, початкові навики слухання і побудови діалогу з травмованими громадянами», - розповів Євгеній Марченко, радник голови Дніпропетровської обласної ради.

Учасники семінару прослухали серію тематичних лекцій:

  • Потреба у створенні соціальних мереж відновлення особистості;
  • Створення соціальної мережі відновлення;
  • Комунікація на основі терапії прийняття та відповідальності;
  • Учасники соціальної мережі відновлення;
  • Портрет відновленої спільноти.

«До заходу долучились і наші студенти у якості волонтерів. По завершенню семінару кожний учасник отримав сертифікат від міжнародної організації Psychology Support International», - розповів Артем Павличенко, перший проректор НТУ «Дніпровська політехніка».

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
8000
грн на місяць - мінімальна зарплата з квітня 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті