Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
01:48

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі пропонують перейменувати вулицю Фабра

У Дніпрі пропонують перейменувати вулицю Фабра

Ця вулиця раніше мала ім'я Сєрова, а ім'я найвідомішого Катеринославського губернатора Андрія Фабра отримала відносно нещодавно, у 2015 році під час декомунізації.

Вже не вперше у Дніпрі пропонують перейменувати вулиці, які вже були перейменовані під час декомунізації та інших відомих процесів.

При цьому активність ініціаторів топонімічних реформ настільки велика, що вони пропонують прибрати з карти міста навіть імена людей, які зробили справді великий внесок у розвиток нашого міста та регіону.

У 2015 році колишня вулиця Сєрова отримала ім'я губернатора Андрія Фабра. Повернути їй дореволюційну назву Садова було неможливо, оскільки у Дніпрі вже були дві вулиці з такими назвами – У Новокодацькому та Соборному районах.

Губернатор Катеринославщини Андрій Якович Фабр насамперед відомий тим, що сформував концепцію нинішнього головного проспекту нашого міста. З його ініціативи було засипано балки та яри, що проходять по осі проспекту. Проспект був продовжений до сучасного центру міста і далі, впорядкований. На ньому створили гарні бульвари та висадили дерева.

Запам'ятався Андрій Фабр та інші проекти, про які можна прочитати у наступній статті Міського сайту.

Тепер його ім'я топонімічні активісти пропонують забрати з карти міста. Зрозуміло, під приводом того, що Фабр є представником відомої якоїсь імперії.

А цій вулиці пропонують дати ім'я гетьмана Скоропадського.

Ось що пропонує керівник Січеславської Просвіти Сергій Тютюнник:

«У нас немає залишиться нічого російського!

Сьогодні набув чинності Закон України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії».

Наразі символи – назви та памʼятні знаки, які вважаються маркерами російської імперської політики, усуваються з публічного простору.

Пропоную перейменувати вулицю Андрія Фабра - російського імперського чиновника на ім'я Скоропадського Павла Петровича — гетьмана України, українського державного, політичного і громадського діяча, військовика».

А що про це думають читачі Міського сайту?..






Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
150
нових ліфтів планують встановити у Дніпрі у 2024 році.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті