Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
23:16

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі погасили марку, присвячену бойовим літакам F-16

У Дніпрі погасили марку, присвячену бойовим літакам F-16

На Дніпропетровщині урочисто ввели в обіг нову марку від Укрпошти. На ній зображені бойові літаки F-16. Спецпогашення пройшло у різних куточках країни. Зокрема, на Головпоштамті у Дніпрі.

«Презентували марку із американськими залізними «соколами». Символічно напередодні Дня Повітряних Сил. Цей випуск присвячений тим, хто щитом закриває небо над рідною землею. На ньому бойові літаки F-16. Це те, що здатне переломити хід війни. Й це те, чого так потребують наші оборонці», – зазначив начальник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

Очільник області додав, що марки Укрпошти бувають пророчими. Так було із серією про російський воєнний корабель. Тож він вірить, що міжнародні партнери передадуть літаки. Й вони підсилять українські Сили оборони.

На новій марці зображені руки українського військового, що знищують головний символ зла. Натирають кремль на тертці з отворами у формі літаків F-16.

На конверті – обриси пілота-штурмовика. На ньому лицарський шолом у вигляді українського тризуба.

«Дніпропетровщина отримала понад 17,7 тис марок. Загальний тираж – 600 тис. Популяризуємо актуальні теми. Продовжуємо військову тематику», – наголосив директор з розвитку Дніпропетровської мережі АТ «Укрпошта» Сергій Єрмоленко.

Він додав, що ілюстрацією випуску займався художник Максим Паленко. Він же – автор ком’ютерної графіки «Маріупольська Покрова». Картину продали на благодійному аукціоні Saint Javelin за 22 тисячі доларів. А виручені кошти пішли на дрони для української армії.

Марка теж благодійна. 16 гривень з продажу кожної піде на придбання безпілотників для захисників.

Пан Анатолій входить до спілки філателістів області. Збирати марки для нього більш ніж хобі. Їх має 150 альбомів. Розповів, що жінка якось підрахувала.

«Родичам в Італію відправлю й друзям в Англію. Важливо, що нова марка благодійна. Хочу підтримати ЗСУ», – сказав Анатолій.

Відсьогодні марку можна придбати у відділеннях Укрпошти і онлайн на сайті.







Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
років проіснувала газета "Днепр вечерний" у паперовому форматі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті