Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Вт, 21 травня 2024
07:50

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Президент підписав закон про спрощення управління багатоквартирними будинками

Президент підписав закон про спрощення управління багатоквартирними будинками

Президент України Володимир Зеленський підписав закон, що спрощує управління багатоквартирними будинками в частині використання електронних інструментів та електронного цифрового підпису.

Як зазначено в картці нормативу №7029 на сайті парламенту, документ було зареєстровано у Раді в лютому 2022 року. На засіданні 14 липня народні обранці його прийняли у другому читанні, пише УНН з посиланням на сайт ВРУ.

Закон направлено на підпис президенту 21 липня і повернуто до парламенту з підписом глави держави 9 серпня.

Зазначається, що норматив покликаний спростити управління багатоквартирними будинками, зокрема через мінімізацію бар’єрів для прийняття рішень співвласниками багатоквартирного будинку (зокрема об’єднань співвласників багатоквартирного будинку), зокрема шляхом використання електронних інструментів, зменшення законодавчих вимог щодо прийняття рішень щодо управління та удосконалення процедури створення і діяльності об’єднань співвласників багатоквартирного будинку.

  • Зокрема передбачається зменшення вимог щодо кількості голосів співвласників, необхідних для прийняття рішень в багатоквартирному будинку, яке передбачає наявність 50% голосів для прийняття всіх рішень крім від’єднання багатоквартирного будинку від інженерних мереж.
  • уніфікацію існуючого законодавчого регулювання стосовно оформлення протоколів зборів співвласників;
  • спрощення механізму інформування про проведення зборів співвласників.

Також законопроектом усувається прогалина законодавства щодо неможливості подання на державну реєстрацію документів частково у паперовій, а частково в електронній формі.

Прийняття законопроекту створить передумови для збільшення кількості ОСББ, сприятиме поширенню використання електронних цифрових сервісів співвласниками багатоквартирних будинків, призведе до зменшення витрат співвласників на управління багатоквартирними будинками.

Gorod.dp.ua на Facebook.


самое главное вам не скажут  (09.08.23 15:16): уже несколько лет право голоса в ОСББ имеют не жильцы, а совладельцы дома. При этом к совладельцам дома отнесены любые организации, которые владеют частью площадей в доме. При этом при голосовании учитываются не голоса владельцев по количеству, а "вес" их голоса зависит от площади, которую такой совладелец занимает в доме.

Таким образом, если в 3-х этажном доме первый этаж - это частная площадь (непонятно как ставшая частной, или признанная частной по решению суда), то этому частнику достаточно получить поддержку 2-3 квартир и протянуть любое решение по вашему дому. При необходимости могут и выкупить эти 2-3 квартиры, чтобы просто получить перевес по голосам до 50%+. А жильцы останутся бесправными заложниками в своем же доме, вынужденными за всё платить и при этом не имея возможности что-то изменить или повлиять на решение по дому

Т.е. по факту упрощен рейдерский захват целых ОСББ. Но написано-то как красиво - "упростили управление"...
Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
70
аварійних дитячих та тренажерних майданчиків планують відремонтувати у 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті